Ingredientai:
sviestas 30 g
aliejus 1 valg. šaukštas (-ai)
vištienos ketvirčiai 1,5 kg
šoninė 125 g
svogūnai „Shallot“ 8 vnt.
salieras 1 vnt.
pievagrybiai 250 g
miltai 30 g
vištienos sultinys 300 ml
nealkoholinis raudonasis vynas 600 ml
česnakas 2 skiltelė (-ės)
čiobreliai keletas
rozmarinai keletas
druska pagal skonį
pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
Įkaitinkite didelę keptuvę su sviestu ir aliejumi, sudėkite vištienos ketvirčius ir juos apkepkite. Vištieną išimkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, perpjautus išilgai svogūnus ir pievagrybius. Maišydami pakepkite, kol gražiai apkeps. Apkeptas daržoves perdėkite į dubenį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Į tą pačią keptuvę suberkite miltus ir maišydami pakepkite 3–5 min. Nuolat maišydami miltus, supilkite vyną ir pakaitinkite. Vynas turi išgaruoti, o likusi masė pasidaryti vientisa ir kreminė.
Į troškintuvą sudėkite vištienos ketvirčius, daržoves, supilkite vyno padažą, suberkite susmulkintą česnaką, prieskonius. Troškintuvą uždenkite, dėkite į orkaitę ir troškinkite apie 45–55 min.
Troškinį patiekite su keptomis bulvėmis.
Rašyti komentarą