Ši sriuba ypač skani išeina dėl to, kad iš pradžių daržovės yra kepamos orkaitėje.
Ingredientai:
1 kg pomidorų,
2 raudonos paprikos,
2 raudoni svogūnai,
1 aitrioji paprika,
1 česnako galvutė,
1/2 šaukštelio džiovintų bazilikų,
100–250 ml daržovių sultinio, kokosų pieno arba vandens,
3–4 šaukštai aliejaus
1 šaukštas balzaminio kremo,
druskos pagal skonį,
juodieji pipirai pagal skonį,
natūralus jogurtas arba grietinė.
Gaminimo eiga:
1. Pomidorus ir svogūnus perpjauname pusiau.
2. Nuo česnako nupjauname tik viršų.
3. Dedame visas daržoves ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstome aliejumi ir balzaminiu kremu bei apibarstome džiovintu baziliku.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 45–50 min.
5. Nuo paprikų ir aitriojo pipiro nuimame odelę ir pašaliname sėklytes. Česnaką išspaudžiame.
6. Daržoves dedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Perpilame į puodą. Praskiedžiame daržovių sultiniu, užverdame ir verdame 10 min.
7. Pagardiname druska ir pipirais.
8. Tiekiame su jogurtu.
Autorius Oksana Misiukienė
Rašyti komentarą