Virtuvės remontas: ką svarbiausia žinoti?

Virtuvės remontas: ką svarbiausia žinoti?

Pastaraisiais metais vis daugiau laiko praleidžiant namuose ir patiems gaminant maistą, daugelis šeimų ima pastebėti, ko jų įrengtose virtuvėse trūksta ar ką būtų galima patobulinti.

Patogumas, praktiškumas ir gera buitinės technikos kokybė tampa vienais svarbiausiais aspektų, norint ruošti maistą namuose, neužtrukti ir mėgautis procesu.

Jeigu ir jūs artėjančiais metais planuojate remonto darbus virtuvės kambariui, pirmiausia verta gerai apgalvoti, ką norėsite keisti.

Ar jums svarbiausia įsigyti naują virtuvės baldų komplektą, elektrinę viryklę, galbūt labai pasigendate indaplovės, kuri sutaupo ne tik namiškių laiką, bet ir elektrą, vandenį, o galbūt jūsų virtuvės išplanavimas toks nepatogus, jog nuo šaldytuvo iki stalo, ant kurio pjaustote produktus, reikia žygiuoti per visą erdvų virtuvės kambarį?

Sprendimai kiekvienam virtuvės atnaujinimui yra, tereikia paskaičiuoti turimas santaupas ir įvertinti, ką pakeisti jums svarbiausia. Sudarius reikiamų atlikti darbų ir norimos įsigyti technikos ar baldų sąrašą įvertinkite, kiek santaupų tam galite skirti. O tinklapyje galite sužinoti daugiau informacijos apie skolinimąsi remontui.

Nelaukite, kol gendanti technika nustos veikti

Turbūt daugelis sutiks, jog susiduriant su pasikartojančiais buitinės technikos gedimais, pamažu imame svarstyti apie naują, šiuolaikišką ir geresnės kokybės daiktą. Jeigu jūsų turima buitinė technika nebėra nauja ir netgi stebėtinai ilgai jums tarnauja, tačiau pamažu ėmė gesti, tikėtina, kad labai greitai šį pirkinį reikės pakeisti nauju.

Specialistai pataria nelaukti, kol vieną dieną nebeįsijungs orkaitė ar nustos veikti šaldytuvas, kadangi tuomet galite susidurti su įvairiais nepatogumais. Apgalvokite, kokią pinigų sumą kasmet išleidžiate buitinės technikos taisymui?

Jus gali nustebinti, kad meistrų darbai kainavo tiek, už kiek galite įsigyti naują ir nenaudotą daiktą. Jeigu nesate tikri kokią ir kokiomis naujomis savybėmis pasižyminčią indaplovę ar šaldytuvą rinktis, visuomet galite pasikonsultuoti su elektroninių parduotuvių virtualiais asistentais ar paskambinti internetinėje parduotuvėje nurodytais telefono numeriais.

Virtuvė.© Organizatoriai

Vieno meistro gali ir neužtekti

Atsižvelgiant į remonto tipą, kurio reikia jūsų virtuvės kambariui, įsidėmėkite, jog kiekvienai remontuojamai sričiai reikia samdyti savo srities specialistus. Vadinasi, jums gali prireikti santechniko, kuris prijungia buitinės technikos prietaisus, net jei nepirkote naujų, tačiau juos norite perstatyti į kitą kambario erdvę.

Taip pat, reikalui esant, santechnikai įmontuoja naujus vamzdžius. Jeigu erdvėje, kurioje anksčiau nestovėjo buitinės technikos prietaisas, nėra elektros lizdo, reikės profesionalaus elektriko pagalbos.

Taip pat jums gali prireikti baldininko, kuris patars, kokio dydžio, iš ko pagamintus baldus rinktis, kurie būtų ne tik stilingi, bet ir patogūs ir netrukdantys suktis virtuvėje. Na, o pastumdžius turimus baldus ar prietaisus, gali prireikti ir dažytojo, kadangi neretai tose vietose, kuriose anksčiau stovėjo įranga, gali matytis nedideli spalvos pakitimai ar jose būti atsilupę dažai.

Ergonomiška virtuvė – kokia ji?

Pasak specialistų, ergonomiška virtuvė yra tokia, kurioje šaldytuvas, plautuvė ir orkaitė pastatyti taip vadinamu trikampiu, tačiau taip pat priduria, jog šaldytuvas neturėtų stovėti šalia orkaitės, nes nuo jos sklindantys garai gali neigiamai paveikti šį buitinės technikos prietaisą.

Taip pat rekomenduojama prie orkaitės esančioje spintelėje laikyti puodus, keptuves ar kitus kepimo indus, nes šiuos taps itin patogu paimti jums reikiamu metu. Dar viena rekomendacija – ryškaus apšvietimo įrengimas. Apšvietimas reikalingas tiek valgant virtuvėje, tiek pjaustant ir kepant maistą, kuomet svarbu nustatyti, ar šį jau galima patiekti į lėkštes. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder