Virtuvės gudrybės

Virtuvės gudrybės

Kiekviena šeimininkė nori, kad jos pagaminti patiekalai būtų skanūs, džiugintų akį, o gaminimas neužimtų daug laiko. Visa tai yra įmanoma, žinant kai kurias mažas gudrybes. Pateikiame porciją naudingų patarimų, padidinsiančių jūsų kulinarinį meistriškumą.

Tarkuotas sviestas sumuštiniams

Jeigu mėgstate sumuštinius su sviestu, pamėginkite iš anksto sutarkuoti sušaldytą sviestą - jį bus labai lengva tepti ant batono.

Tešla greičiau pakils mikrobangėje

Jeigu tešla kyla lėčiau, negu tikėjotės, matavimo stiklinę, pilną vandens, įdėkite į mikrobangę ir pakaitinkite, kol vanduo užvirs. Paskui pridengtą tešlą įdėkite į krosnelę (taip pat ten tegu būna karštas vanduo) ir uždarykite dureles. Šiltas oras su garais privers tešlą greičiau augti.

Kiaušinis „pašot“ puikiai išvirs maišelyje

Nedidelį polietileno maišelį iš vidaus sutepkite sviestu ir įmuškite į jį kiaušinį. Maišelį užriškite kuo arčiau jo turinio - taip kiaušinis geriau išlaikys formą. Įleiskite kiaušinį į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 3 minutes.

Kaip greitai nulupti virtą kiaušinį

Norėdami greitai nulupti virtą kiaušinį, įdėkite jį į stiklinę arba nedidelį stiklainį su šaltu vandeniu ir keletą sekundžių stipriai pakratykite. Ir viskas!

Ledai iš 1 ingrediento

Nulupkite porą bananų ir supjaustykite juos mažais gabaliukais. Giliame dubenyje įdėkite juos į šaldiklį ir palaikykite 1-2 val. Paskui gerai išmaišykite ir... skanaus!

Žuvis neprikeps prie grotelių, jei ją padėsite ant citrinos

Žuvies gabalėlius sudėkite ant „pagalvės“ iš citrinos griežinėlių, išdėliotų tiesiai ant grotelių - rezultatas jus maloniai nustebins.

Atsukti stiklainį padės guminės pirštinės


Jei niekaip nepajėgiate atsukti stiklainio dangtelio, pamėginkite tai padaryti mūvėdami gumines pirštines.

Greitas būdas supjaustyti žalumynus

Stambialapius žalumynus, kaip bazilikas ir šalavijas, nesunku supjaustyti susukus į ritinėlį.

Bulvinius blynus galima kepti ir vaflinėje

Jeigu stengiatės valgyti kuo mažiau keptuvėje kepto maisto, jums tikriausiai patiks mintis bulvinius blynus kepti vaflinėje. Beje, taip galima iškepti ir omletą.

Granatui „išlukštenti“ pravers medinis šaukštas

Perpjaukite granatą perpus, o paskui per kiekvieną puselę pastuksenkite mediniu šaukštu ar mentele. Nesugaišite nė minutės, ir visi grūdeliai atsidurs jūsų dubenėlyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder