Veidrodžio triukas ir dar 9 vertingi patarimai, kaip pamilti save

Veidrodžio triukas ir dar 9 vertingi patarimai, kaip pamilti save

Gyvenimo sunkumai užgriūna tada, kai mes laikome save nepakankamai gerais, gražiais, sėkmingais, protingais, vertingais žmonėmis. Tiksliau: kai mes nemylime savęs.

Amerikiečių motyvacijos mokytoja ir „Hay House“ įkūrėja siūlo nesudėtingą metodą, kaip pamilti save ir iškart atsikratyti daugybės gyvenimo sunkumų.

Svarbiausias raktas į meilę sau – reikia liautis kritikuoti save.

Mes visi keičiamės. Kiekviena diena – tai nauja diena. Ir mes pergyvename ją kitaip nei vakar. Mūsų jėga slypi sugebėjime prisitaikyti prie gyvenimo tėkmės. Visi mes esame žmonės, visi – pažeidžiami. Išmokime nesidėti tobulais. Tobulybės siekimas labai sunkiai slegia žmogų ir neleidžia jam susikoncentruoti į tai, kas nėra gerai jo gyvenime.

Antras dalykas, kurį reikia mums padaryti – tai liautis gąsdinti save.

Dauguma tiesiog terorizuoja save niūromis mintimis, įsivaizduoja bet kokias situacijas esant blogesnes, nei jos yra iš tikrųjų. Tokie žmonės išpučia mažas problemas iki globalinių. Kaip baisu tampa gyventi, visada laukiant paties blogiausio!

Dar vienas būdas – būti geram, švelniam ir kantriam su savimi.

Dauguma žmonių kenčia, nes laukia greitų rezultatų. Jiems visko reikia nedelsiant, tučtuojau. Mes nemokame kentėti laukdami ko nors. Mes susierziname, nervinamės stovėdami eilėje ar įstrigę transporto kamštyje. Mes norime turėti visas gėrybes ir žinoti visus atsakymus dabar pat. Dažnai mes gadiname kitiems gyvenimą dėl savo nekantrumo. Nekantrumas – tai nenoras mokytis.

Turime išmokti būti geri savo sąmonei.

Nereikia graužti savęs dėl neigiamų minčių. Galima laikyti savo mintis kuriančiomis, o ne griaunančiomis ar ardančiomis. Mes neturime kaltinti savęs dėl to blogio, kuris buvo mūsų gyvenime. Mes galime iš jo pasimokyti. Būti geriems sau, vadinasi, atsisakyti priekaištų, savigraužos, kaltės jausmo, bausmių ir skausmo.

Kitas žingsnis link meilės sau – mokytis girti save.

Kritika degina sielą, pagyrimas padeda jai atgimti iš pelenų. Pripažinkite savo jėgą, savo dieviškąją esmę. Visi mes Begalinio Proto tvariniai. Keikdami save, mes pažeminame Jėgą, kuri mus sutvėrė. Pradėkite nuo mažų dalykų. Pasakykite sau, kad esate nuostabūs. Vieno karto neužteks, viena pagyra nesuveiks. Kartokite ją periodiškai. Patikėkite, kiekvieną kartą bus vis lengviau tai padaryti. Kitą kartą, kai teks daryti kažką naują, neįprastą arba dar neįsisavintą mokymosi procese, palaikykite ir paskatinkite save pagyrimais.

Mylėti save, vadinasi, palaikyti save.

Kreipkitės pagalbos į draugus, leiskite jiems padėti jums. Pagalbos prašymas – tai jėgos, o ne silpnumo demonstravimas. Dauguma iš mūsų įpratę pasikliauti tik savimi ir nė už ką nepaprašys pagalbos. Jų individualizmas neleis to padaryti. Ir vis dėlto tai padarykite, užuot bandę susidoroti su visomis problemomis savo jėgomis ir pykę ant savęs, kad nieko padaryti nepavyksta.

Mylėkite savo neigiamus bruožus. Jie – jūsų kūriniai, kaip mes esame Dievo kūriniai.

Mums visiems pasitaikė neįprastas pasirinkimas. Jeigu mes atkakliai bausime save už klaidas, tai susikursime stereotipą. Dar viena veiksminga priemonė yra humoras. Jis padeda atsipalaiduoti, pajusti palengvėjimą stresinėje situacijoje. Dažniau žiūrėkite komedijas. Jei žmogus sugeba pažvelgti į savo gyvenimą kaip į pjesę su muilo operos, dramos ir komedijos elementais, vadinasi, jis nėra beviltiškas ir ateityje viskas bus gerai.

Rūpinkitės savo kūnu.

Galvokite apie jį kaip apie puikų, laikiną jūsų prieglobstį. Juk rūpinatės savo namais? Kreipkite dėmesį į tai, kuo maitinate savo kūną. Persivalgymas – tai vienas iš būdų paslėpti savo meilę. Mes negalime apsieiti be maisto. Jis suteikia mums energijos, padeda daugintis kūno ląstelėms. Ir nors mes žinome, koks turi būti sveikas maistas, vis tiek ir toliau baudžiame save dietomis arba tukiname nesveikais produktais.

Darbas su veidrodžiu.

Louise Lynn Hay dažnai pabrėžia darbo su veidrodžiu svarbą. Per jį įmanoma sužinoti, kas trukdo pamilti save. Su veidrodžiu galima dirbti įvairiai. Pavyzdžiui, galima prieiti prie veidrodžio rytais, ką tik atsikėlus, ir pasakyti sau: „Myliu tave. Ką galiu padaryti dėl tavęs šiandien, kad būtumei laiminga?“ įsiklausykite į savo vidinį balsą po šių žodžių ir įsigilinkite į tai, ką išgirsite.

Pradėję dirbti su veidrodžiu, galite iš pradžių nieko neišgirsti, juk jūs įpratę barti save, todėl vidinis balsas negali atsiliepti meilės kupinomis mintimis.

Ir pagaliau, mylėkite save dabar pat, nelaukite, kol tapsite tobuli.

Nepasitenkinimas savimi – tik įprotis. Jeigu sugebėsite būtii patenkinti savimi dabar, neatidėliodami, jeigu sugebėsite mylėti save , palaikyti, pripažinti, pritarti sau, tai galėsite ir mėgautis tuo gėriu, kuris įeis į jūsų gyvenimą.

Išmokę mylėti save, jūs galėsite pamilti ir priimti kitus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder