Vaiko kambarys ir fengšui: padėkime mažyliui augti

Vaiko kambarys ir fengšui: padėkime mažyliui augti

Kambarys vaikui reikalingas ir pailsėti, ir mokytis, ir žaisti - štai kodėl jo įrengimas kartais tampa tikru galvosūkiu. Tinkamai apstatyti kambarį ir nukreipti energiją gali padėti fengšui.

Ką mums žada ši kinų harmoningos gyvensenos ir harmoningo būsto doktrina vaikų kambaryje? Padeda įsivyrauti pusiausvyrai ir harmonijai. Kaip? Tinkamo baldų išdėstymo, spalvų, medžiagų ir formų parinkimo bei apšvietimo dėka. Didelę reikšmę turi ir kambario padėtis pasaulio šalių atžvilgiu, tačiau ką daryti, jei visi langai yra vienoje pusėje? Svarbiausia, sako fengšui specialistai, kad vaikų kambaryje vyrautų jang energija - teigiamas, aktyvusis pradas gamtoje.

Jei galite rinktis, tai geriausia, kad vaiko kambario langai būtų rytų pusėje. Juk rytai - tai atgimimas, augimas ir vystymasis.

Kūrybiškumo skatinimas

Fengšui svarbios trys vaiko gyvenimo sritys: kūryba, mokslas ir miegas. Vaikas natūraliai savyje turi harmonijos jausmą ir džiaugsmą kurti - tai didelės energijos šaltinis. Kad ja pasinaudotų, reikia kambaryje skirti vietos, kur vaikas galėtų nuolat palikti šiokią tokią kūrybai būtiną netvarką, tik, aišku, ne didžiulį chaosą. Chaosas sujaukia jausmus, todėl svarbu, kad savo vietą turėtų ir knygos, ir žaislai. Pageidautina jų nelaikyti po lova.

Visa žaidybinė medžiaga, stimuliuojanti kūrybiškumą, - konstruktoriai, kaladėlės, pieštukai, popierius, - privalo būti po ranka, lengvai pasiekiami. Vaikai turi turėti galimybę bent minimaliai patys pertvarkyti savo gyvenamąją patalpą. Dėžutės žaislams ant ratukų arba keletas dėžių, sudedamos viena ant kitos, padeda vaikui būti aktyviam.

Kita vertus, jei atžala nerodo jokio noro šeimininkauti savo kambaryje, vadinasi, jo gyvenimo energija yra prislopusi...

Padėkite susikaupti

Vaikas savo kambaryje ne tik žaidžia, bet ir mokosi. Kaip priversti vaiką sėdėti ir mokytis, jei visa jo esybė liepia jam judėti? Geriau nestatyti stalo viena linija tarp durų ir lango, kur energija teka itin greitai. Pasistenkite vaiką pasodinti nugara į sieną ar langą, arba bent jau “apsaugokite” vaiką masyviu kėdės atlošu.


Taip pat svarbu ir tai, kur bus nukreiptas vaiko žvilgsnis, kai jis sėdės prie stalo. Gerai būtų, kad vaiko dėmesio neblaškytų vaizdai už lango ar gretimame kambaryje. Pageidautina, kad vaiko žvilgsnis “atsiremtų” į kambarinius augalus. Dar geriau, jei tie augalai turės plačius, apvalius lapus - mat šie ne tik simbolizuoja žinių troškimą, bet ir kartu užkerta kelią pervargimui.

Knygų spintoje, šalia encikloenciklopedijų ir vadovėlių, pastatykite keletą vaikams pagal energetiką tinkamų akmenų, kad juos apšviestų saulės spinduliai. Pavyzdžiui, rožinis kvarcas yra puikus pagalbininkas esant stresinėms situacijoms, vaikui jis padės nugalėti baimę pirmąją dieną darželyje ar mokykloje arba prieš egzaminą. Padėtas šalia vaiko lovos rožinis kvarcas gerina miegą.

Kūrybinėje zonoje, kur stovi stalas, ant sienos pakabinkite vaiko piešinių, įrėmintų raudonuose rėmeliuose - tai padės vaiko įkvėpimui. Darbeliams geriau skirti atskirą, gerai apšviestą lentyną.

Pasirūpinkite vaiko miegu

Kad naktys būtų ramios, vaikas turi jaustis saugus. Tam svarbu tinkamai pastatyti lovą. Galvą galima “apsaugoti” siena ar lovos atkalte, į regėjimo lauką turėtų patekti visas kambarys, ypač durys. Nesaugumo jausmas apima, kai lova pastatoma šalia lango. Kokia būtų išeitis? Langą reikėtų uždengti tankaus audinio užuolaidomis iš natūralių medžiagų, pavyzdžiui, lino, - tuomet energija neištekės.

Fengšui svarbios visos detalės: svarbu atkreipti dėmesį į paveikslus, pakabintus šalia lovos, - jie turi būti ramūs ir pozityvūs. Jei vaikui prie širdies dinozaurai ir kitokie pabaisiukai, pakabinkite juos ant kitos sienos. Itin tinka ant sienos, šalia kurios pastatyta lova, pakabinti fotonuotraukų, kuriose vaikas yra kartu su savo tėvais, broliais, seserimis, seneliais ir pan. Jei vaikas panorės nuotraukos su vienu iš šeimos narių, vadinasi, jis iš jo gauna daugiausia energijos...

Tačiau nereikėtų persistengti su kūdikystės nuotraukomis - pagal fengšui, gali sutrikti vaiko vystymasis.

Be kita ko, patalynė taip pat turėtų būti ramių, šviesių spalvų, paveikslėliai - nedirginantys ir apvalesnių formų.

Kalbant apie kambario apšvietimą, pagrindinis šviestuvas turėtų būti pritvirtintas prie lubų taip, kad šviesa atsispindėtų būtent nuo jų. Ant stalo pastatykite stalinę lempą, šalia lovos - naktinę, geriau, kad pastaroji būtų pusrutulio formos. Nepageidautini šviestuvai, skleidžiantys šviesą žemyn.

Vaiko kambaryje nepageidautini ir veidrodžiai, nes jie dar labiau pagreitina energiją (ypač, jei kabo priešais lovą). Ant sienų reikėtų ištempti popieriaus ar pakabinti piešimo lentą - kad vaikas pieštų.

Televizoriams ir kompiuteriams vaiko kambaryje taip pat ne vieta. Jie hipnotizuoja vaiką ir daro jį pasyvų. Fengšui pataria kambaryje laikyti tik kišeninius elektroninius žaidimus.

Tinkamiausios spalvos

Rinkitės šviežumo pojūtį teikiančias pastelines spalvas: žalsvai melsvą, persikų, geltonos, oranžinės atspalvius. Sukurkite vaiko kambaryje saulėtą, giedrą orą.

Netinka itin sodrios, ryškios ir kontrastingos spalvos dideliais kiekiais, taip pat geriau nesirinkti tamsiai rudos ar violetinės atspalvių. Baltą ir metalo (aukso, sidabro) atspalvius naudokite taip pat saikingai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder