Šventinė kava
Jums reikės: 2 šaukštų tirpios kavos, 1,5 puodelio pieno, 100 gramų sulaužyto baltojo šokolado; pageidautina - 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, plaktos grietinėlės, kakavos.
1. Užkaiskite puodą, supilkite pieną ir pakaitinkite ant vidutinės ugnies, bet neužvirinkite.
2. Kitus ingredientus (išskyrus kakavą ir grietinėlę) sudėkite į elektrinį plaktuvą, užpilkite karštu pienu ir suplakite.
3. Supilkite į puodelius, užpurkškite plaktos grietinėlės ir užbarstykite kakavos.
Širdelės
Jums reikės: 4 kiaušinių, 2 stiklinių miltų, 1 stiklinės cukraus, pusės stiklinės pieno arba vandens, 1 šaukšto sviesto, šaukštelio vanilinio cukraus ir kepimo miltelių. Vafliams papuošti - vaisių, cukraus pudros, grietinėlės.
1. Kiaušinius išsukite su cukrumi, sudėkite kitus ingredientus, gerai sumaišykite ir kepkite vaflinėje.
2. Iškeptus vaflius papuoškite vaisių gabaliukais, grietinėle ir apibarstykite cukraus pudra.
Varškiukas
Jums reikės: 500 g varškės, 200 g trapių sausainių, 50 g sviesto, 40 g cukraus pudros, 2 citrinų sulčių, citrinos žievelės, vyšnių uogienės - papuošti.
1. Sausainius sutrupinkite.
2. Stambia tarka sutarkuokite sviestą ir šiek tiek jį palydykite.
3. Sudėkite į sviestą sausainius, gerai sumaišykite.
4. Į kepimo formos dugną plonu sluoksniu dėkite sviestą su sausainiais.
5. Varškę sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele, taip pat su cukraus pudra, elektriniu maišytuvu viską suplakite - kol bus vientisa masė. Dėkite ant sausainių.
6. Formelę su varškės torčiuku dėkite į šaldymo kamerą ir ten palaikykite apie pusvalandį.
7. Išėmę iš šaldytuvo, formą su torčiuku padėkite ant karšto šlapio rankšluočio, išimkite, perdėkite į lėkštę.
8. Papuoškite vyšniomis. Tinka ir granato sėklytės.
Sveikuoliškas sumuštinis
Jums reikės: pilno grūdo duonos, alyvuogių aliejaus, avokado, ridikėlių (arba saldžiosios paprikos), kelių alyvuogių.
1. Duonos riekę apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tegu susigeria.
2. Ant duonos uždėkite avokado skiltelių (jį nulupkite ir plonai supjaustykite) arba paprikos juostelių ir ridikėlių griežinėlių. Jei turite - galite papuošti perpjautomis alyvuogėmis.
Tulpės
Jums reikės: pailgų pomidorų, svogūnų laiškų (tulpių koteliams imituoti); įdarui - varškės, majonezo, druskos; nebūtinai - česnakų, krevečių (arba lašišos), kiaušinių, petražolių, krapų, kalendros, pipirų.
1. Pomidorų viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, išvarvinkite sultis.
2. Varškę sumaigykite šakute, sumaišykite su kitais norimais ingredientais ir gautos masės mažu šaukšteliu pridėkite į pomidorus.
Mišrainė su krabų lazdelėmis ir ikrais
Jums reikės: 300 g krabų lazdelių, 1 indelio raudonųjų ikrų, 1 pakelio kieto sūrio, 1 pakelio - minkšto, 4 kiaušinių, majonezo, petražolių, krapų, druskos, pipirų.
1. Krabų lazdeles supjaustykite, sūrį sutarkuokite, kiaušinius išvirkite kietai.
2. "Krabus" ir kieto sūrio tarkius sudėkite į vieną indą, įdėkite majonezo, pagardinkite prieskoniais, žalumynais ir viską sumaišykite. Perdėkite į plokščią dubenį.
3. Virtus ir atvėsusius kiaušinius susmulkinkite (galima sutarkuoti) ir suberkite ant mišrainės. Dabar tolygiai užbarstykite minkšto tarkuoto sūrio - kad paslėptų visą mišrainę.
4. Patiekalą papuoškite ikrais, krapais, krabų lazdelių skiltelėmis - iš jų sudėliokite gėlytes.
SVARBU!
Jeigu esate jaunesnis nei 12 metų, negaminkite karštų patiekalų būdamas vienas namuose, be suaugusio žmogaus žinios ir priežiūros.
Rašyti komentarą