Salierai didina fizinį ir protinį aktyvumą

Salierai didina fizinį ir protinį aktyvumą

Su šviežiais salierų lapkočiais ir gumbais galima paruošti įvairiausių egzotiškų salotų. Puikiai dera su morkomis, obuoliais, bananais, citrusiniais vaisiais, pomidorais, graikiniais riešutais, migdolais. Bulvėms ir jų košei salierai suteikia pikantiškesnį skonį.

Ruošiami kaip ir kitos daržovės: kepami keptuvėje, ant grotelių, troškinami, verdami garuose.

Salotos su salierais

Reikės: 1 virto saliero, 1 rūgštaus obuolio, 10 džiovintų slyvų, 3 virtų morkų, 3 marinuotų agurkų, 1 nedidelio svogūno, 2 šaukštelių kmynų, 6 šaukštų aliejaus, trupučio druskos, pipirų.

Salierą, agurkus, morkas ir svogūną supjaustykite kubeliais. Obuolį sutarkuokite, o slyvas supjaustykite ketvirčiais. Kmynus nuplikykite verdančiu vandeniu. Visus produktus sumaišykite, paskaninkite druska bei pipirais ir užpilkite aliejumi.

Reikės: 100 g saliero šaknies, 2-3 obuolių, 10-12 lazdyno riešutų, 2 šaukštų razinų, 100 g majonezo, saliero lapelio.

Susmulkinkite saliero šaknį ir obuolius, lazdyno riešutus perpjaukite pusiau ar į 4 dalis, razinas nuplaukite. Viską sumaišykite su majonezu. Papuoškite saliero lapeliu, riešutais.

Reikės: 4 bulvių, saliero šaknies, 2 obuolių, 2 pomidorų, 150 g grietinės, citrinos, šviežių krapų arba petražolių, druskos pagal skonį.

Bulves ir salierą išvirkite. Visus produktus supjaustykite, sumaišykite, pašlakstykite citrinos sultimis, pasūdykite ir pagardinkite grietine. Pabarstykite žalumynais.

Reikės: 5 virtų bulvių, 1 morkos, 0,5 l konservuotų žirnių, 0,5 apvirto saliero, 2 marinuotų agurkų, 4 obuolių, 3 kietai virtų kiaušinių, 1 stiklinės majonezo, 50 g sviesto, druskos pagal skonį.

Kubeliais supjaustytą morką ir smulkiai sukapotą salierą patroškinkite svieste. Baigiant troškinti, suberkite žirnelius. Į atšalusias daržoves sudėkite supjaustytas bulves, agurkus, obuolius, kiaušinius. Viską išmaišykite, sukrėskite į salotinę ir užpilkite majonezu.

Salierų sriuba

Reikės: 1 vidutinio dydžio saliero šaknies, 2 šaukštų sviesto, 1 l sultinio, 0,5 l pieno, druskos, pipirų.

Saliero šaknį nulupkite ir sutarkuokite. Tarkius su sviestu lėtai kepkite keptuvėje, kol salierai pusiau suminkštės. Tada įberkite prieskonių. Salierus sudėkite į puodą, užpilkite vandens ir virkite, kol salierai bus visai minkšti. Tada supilkite pieną. Patiekite su grietine.

Kitokio skonio sriubą gausime pasūdytame vandenyje virdami kubeliais supjaustytus salierus, paskui juos pertrynę ir sriubą užbalinę grietinėle.

Vištienos apkepas su salierais

Reikės: 600 g maltos vištienos, 1 svogūno, 1 stiklinės kubeliais supjaustytos saliero šaknies, 4 šaukštų džiūvėsėlių, 4 šaukštų grietinės, 2 šaukštų kapotų riešutų, 2 kiaušinių, kelių petražolių lapelių, druskos, vištienos prieskonių, pipirų, aliejaus.

Susmulkinkite svogūną ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Apvirkite kubeliais supjaustytą saliero šaknį. Į vištieną įdėkite svogūną, salierus, grietinę, riešutus, kiaušinio trynius, susmulkintas petražoles, džiūvėsėlius, prieskonius ir gerai išmaišykite. Tada įmaišykite išplaktus baltymus, dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir iškepkite. Patiekite atvėsusį, papuošę saliero lapkočiais ir lapeliais, spanguolėmis.

Salierų apkepas su vištų kepenėlėmis

Reikės: 2 nedidelių salierų, 300 g vištų kepenėlių, 0,5 oranžinės paprikos, druskos, 100 g fermentinio sūrio, 100 g sviesto.

Padažui: po šaukštą miltų ir sviesto, po stiklinę salierų nuoviro ir pieno, šiek tiek druskos, pipirų.

Salierus ir kepenėles atskirai išvirkite pasūdytame vandenyje. Salierus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto, juos sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą. Virtas kepenėles ir supjaustytą papriką taip pat apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant salierų.

Padažui - keptuvėje pakepinkite miltus su sviestu, įpilkite sultinio, pieno, įberkite prieskonių. Paruoštu padažu aplaistykite kepenėles ir papriką, į skardą sudėkite kubeliais supjaustytą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 15 min.

Salierų ir bulvių sklindžiai

Reikės: 500 g bulvių, 300 g salierų šaknų, 2 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, trupučio druskos, pipirų, išlukštentų saulėgrąžų, aliejaus.

Bulves ir salierų gumbus nuskuskite ir kartu išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirusias daržoves sugrūskite grūstuvu, įmuškite kiaušinį, įdėkite grietinės, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Po šaukštą paruoštos masės dėkite į saulėgrąžas, suformuokite sklindžius ir kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder