Agurkai su garstyčiomis
Jei pražiopsojote ir laiku nenurinkote lysvėse agurkų, išbandykite šį receptą, mat puikiai tinka pagal jį konservuoti ir peraugusius.
Agurkus nuplauname, supjaustome griežinėliais į didesnį dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 10-15 min.
Tuo metu ruošiame marinatą. Reikės: 2 l vandens, 0,5 l acto, 0,5 kg cukraus, 3 valgomųjų šaukštų druskos, 2 indelių garstyčių (po 190 ar 210 g), kelių skiltelių česnako, krapų, kvapiųjų pipirų. Marinatą dedame ant ugnies.
Į aukštoje temperatūroje pasterizuotus stiklainius dedame agurkų griežinėlius ir užpilame verdančiu marinatu. Laikome rūsyje ar vėsioje patalpoje.
Tiesa, išvaizda dėl plaukiojančių garstyčių ne itin žadina apetitą, bet skonis nepakartojamas!
Agurkai "Kareivėliai"
Šį receptą būtinai išbandykite mėgstantys aštrumą, kurio suteikia česnakas, ir vertinantys "gyvą" produktą.
Reikės: 4 kg vidutinio dydžio agurkų, 1 valgomojo šaukšto druskos, 2 valgomųjų šaukštų cukraus, 2 valgomųjų šaukštų trintų česnakų, 1 valgomojo šaukšto juodųjų pipirų, 200-250 g acto.
Agurkus supjaustome į keturias dalis išilgai, sudedame visus produktus ir gerai išmaišome. Paliekame šaltai stovėti apie 10 valandų. Tada statome agurkus į iškaitintus stiklainius stačiai (kaip kareivėlius), užpilame iki pusės marinatu, kuriame jie buvo, ir laikome šaltai, geriausia - šaldytuve. Pabandysite - tikrai patiks!
Agurkų mišrainė su petražolėmis
Reikės: 5 kg agurkų, 1 kg svogūnų, pluoštelio petražolių (galima sakyti, pagal skonį), 1 stiklinės aliejaus, 1 stiklinės cukraus, 2/3 stiklinės acto, 5 šaukštų druskos, kvapiųjų pipirų.
Viską supjaustome, sumaišome ir paliekame apie 12 val. pastovėti. Tada užkaitiname iki 80 lapsn. C, dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame ir uždengiame šiltai iki atvėsimo. Žiemai laikome vėsioje patalpoje.
Rašyti komentarą