Norite stipraus imuniteto - kelkitės anksčiau

Norite stipraus imuniteto - kelkitės anksčiau

Mokslininkai padarė išvadą, kad "vyturiai" už "pelėdas" ne tik laimingesni, dvasiškai labiau subalansuoti, bet ir fiziškai stipresni.

Kanados Toronto universiteto mokslininkų eksperimentas su grupe savanorių parodė, kad tie, kurie vėlai gulasi ir vėlai keliasi, sunkiau adaptuojasi prie 8 valandų darbo dienos režimo, todėl jaučiasi "iškritę iš ritmo". O tie, kurie įpratę gultis ir keltis anksti, be kita ko, pasižymi ir stipresniu imunitetu.

Panašų eksperimentą atlikę Londono Roehamptono tyrėjai teigia, kad "pelėdos" labiau linkusios į depresiją ir antsvorį.

Mokslininkų duomenimis, anksti keltis naudinga - tai prideda mūsų dienai porą aktyvumo valandų. Be to, ankstyvas kėlimasis tuo pat metu leidžia mums išsimiegoti per trumpesnį laiką.

Mokslininkų teigimu, persitvarkyti iš "pelėdos" į "vyturį" gali kiekvienas. Reikia tik noro.

5 būdai "pelėdai" tapti "vyturiu"

1. Pradėkite palaipsniui: keletą dienų kelkitės 15 minučių anksčiau nei įprastai. Tuomet kėlimąsi paankstinkite dar 15 minučių - ir taip tęskite tol, kol atsikelsite reikiamu laiku.

2. Gulkitės anksčiau, antraip tapti "vyturiu" jums nepavyks. Prisiverskite vakare išjungti televizorių, kompiuterį ir gultis į lovą. Paskaitykite knygą, jei miego nesinori, tačiau jei esate pavargęs, užmigsite anksčiau nei tikėjotės.

3. Padėkite žadintuvą toliau nuo lovos ir niekada nesinaudokite signalo atidėjimu.

4. Išjungę žadintuvą iškart išeikite iš miegamojo. Net nesvarstykite galimybės "o gal dar pamiegoti".

5. Sugalvokite padaryti rytais ką nors maloniai svarbaus, kas jus motyvuotų ropštis iš lovos - pavyzdžiui, gardžios kavos puodelis su įdomia knyga, skanūs pusryčiai vaikams, mankšta, meditacija... Bet tik ne interneto tinklaraščiai ir forumai! Tegu ankstyvą kėlimąsi lydi malonus, tačiau prasmingas "apdovanojimas".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder