Reikės:
300 g rabarbarų,
2 kiaušinių tryniai,
2 stiklinės pieno,
1 šaukštas cukraus,
1 citrinos ar apelsino žievelė,
2-3 gvazdikėliai.
Užvirinti 0,5 l vandens su prieskoniais (gvazdikėlių dėti tik pumpurėlius), sudėti smulkiai supjaustytus rabarbarus ir virti.
Baigiant virti, supilti pieną ir užvirinti.
Trynius ištrinti su cukrumi ir, smarkiai maišant, supilti į sriubą.
Rabarbarų ir varškės apkepas
400 g rabarbarų,
0,5 kg varškės,
0,5 stiklinės manų kruopų,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
150-200 g cukraus.
Rabarbarus supjaustyti 1,5-2 cm ilgio gabaliukais ir palaikyti 30 min. karštame saldžiame vandenyje.
Varškę gerai išsukti, sudėti likusį cukrų, kiaušinius, manų kruopas, įpilti 1 stiklinę sulčių (vandens, kuriame buvo šutinami rabarbarai).
Viską gerai išmaišyti, dėti į riebalais išteptą keptuvą, apšlakstyti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais ir kepti orkaitėje 20-25 min.
Rabarbarų salotos
200 g rabarbarų kotų, 2-3 morkos, 2 svogūnai, 2 šaukštai cukraus arba medaus, 2-3 šaukštai majonezo, krapų, petražolių.
Nuvalytus kotus supjaustyti plonais gabalėliais, pabarstyti cukrumi ar aptepti medumi, išmaišyti ir palaikyti pusę valandos šaldytuve.
Po to sudėti tarkuotas morkas, svogūnus, įdėti majonezo.
Apibarstyti žalumynais.
Rabarbarų uogienė
1 kg rabarbarų kotų, 1 kg cukraus, 2 šaukštai citrinos ar apelsino žievelės.
Supjaustytus kotus apiberti cukrumi, po 10-12 val. nupilti susidariusį sirupą ir pavirinti jį apie 5 min.
Sudėti kotų gabaliukus į sirupą ir virti uogienę.
Kvapui dedame žievelės.
Rašyti komentarą