Ligos: žinosi - pravers

Ligos: žinosi - pravers

PILNUMAS. Anot amerikiečių psichologės ir dietologės Elsey Birkinshaw, pilnumas yra dvasios būsena. Savo knygoje "Galvokite, jog esate ploni" ji pataria pirmiausiai atsikratyti tokių minčių, kaip "aš niekada nesulieknėsiu".

Žmonės, turintys antsvorio ir per daug įnikę į mėgavimąsi maistu, iš tikrųjų nemyli savęs. Užburtas ratas: jie valgo, nes liūdi dėl savo figūros ir yra nepatenkinti savimi. Tereikia "perprogramuoti" savo nuostatas ir pakeisti mitybos planą. Pabandykite tris savaites laikytis John Burkinshaw siūlomų psichologinių metodų:

1. Pažinkite save. Kokie įpročiai jus verčia nuolat valgyti? Įprotis kramtyti prie televizoriaus? Įprotis užkandžiauti, kai liekate vieni? Valgyti greitai?

2. Liaukitės smerkę. Pirmiausiai - save. Jūs nekalti dėl to, ko jus išmokė vaikystėje. Be to, liaukitės smerkę kitus. Šios emocijos sukelia psichosomatinius sutrikimus.

3. Turėkite tikslą. Pasąmonėje užsifiksuoja norimas svoris. Dar geriau, jei norimą svorį užsirašysite ant popierėlio ir saugosite, kol tikslas bus pasiektas.

4. Pamilkite savo atvaizdą. Kiekvieną rytą atsistokite prieš veidrodį ir žiūrėdami sau į akis sakykite: "Aš sau patinku." Teigiamas vertinimas veikia pasąmonę.

5. Atsipalaiduokite. Atsisėskite turkiška poza, pasidėkite rankas ant kelių delnais į viršų. Tris kartus giliai įkvėpkite. Įtempkite raumenis ir iš lėto juos atpalaiduokite. Padarykite tai atmerktomis, o paskui užmerktomis akimis.

GALVOS SKAUSMAS. Žmogus, kuris skundžiasi nuolatiniais galvos skausmais, yra kupinas psichologinių varžtų. Įprasta jo nervų sistemos būklė - visuomet būti ties savo galimybių riba. Ir tuomet pirmasis gresiančios ligos simptomas būna galvos skausmas. Todėl gydytojai, dirbantys su tokiais pacientais, pirmiausiai juos moko atsipalaiduoti. Galvos skausmą sukelia ir savikritika, kai žmogus jaučiasi menkas, nevisavertis. Atleiskite sau, ir jūsų galvos skausmas praeis.

LIGOS. "Ligas sukelia ydos, blogos mintys, netinkamas elgesys", - sako Kauno medicinos universiteto Farmakologijos katedros dėstytojas, Tibeto medicinos žinovas Artūras Kažemekaitis, iš vokiečių kalbos išvertęs Franco Reihlės knygą "Gydymo paslaptys. Tibeto medicina". Ligą tibetiečiai traktuoja kaip praeito gyvenimo blogo elgesio išdavą arba jau šiame gyvenime užsitarnautą būklę. Per kančią, kurią sukelia liga, žmogus gauna galimybę tobulinti dvasią. Pasak tibetiečių, liga dažnai kyla dėl nežinojimo, kaip elgtis, kaip gyventi. Pasidavęs gyvenimo rutinai, žmogus ima tenkinti vien kūno poreikius. "Tai, ką tibetiečiai vadina nežinojimu, gimdo tris blogybes - geidulius, pavydą ir kvailumą, - sako A. Kažemekaitis. - Geiduliai (noras visko turėti kuo daugiau), pavyduliavimas kitiems ir kvailumas (domėjimasis vien savimi) ilgainiui perauga į ligą."

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder