Kur tinka mangai
Mango vaisių gabalėliai tinka prie ryžių patiekalų, vištienos, antienos, kiaulienos ir kitokios mėsos. Lengvas mango skonis dera su jūros produktais. Žinoma, jų dedama į vaisių salotas, pyragus. Azijoje neprinokę mangai, kaip mūsiškiai agurkai, marinuojami ar sūdomi, džiovinami, iš jų daromi mango milteliai prieskoniams (jų dedama į populiarųjį indiškąjį karį).
Marinatas vištų sparneliams
Sumaišykite baltą sausą vyną, smulkintą česnaką ir citrinos sultis, pridėkite žalumynų, juodųjų maltų pipirų, druskos ir sudėkite į šį skystį sparnelius. Palaikykite mažiausiai 4 valandas. Geriausia kepti kepimo rankovėje arba kepimo maišelyje.
Skanios bulvės
Virtos bulvės bus skanesnės, jei virdamos į vandenį įdėsite dvi tris skilteles česnako arba krapų. Jeigu į puodą, kuriame verda bulvės, įpilsite truputį raugintų agurkų ar kopūstų sunkos, bulvės nesubyrės. O jei į vandenį įspausite citrinų sulčių ir įbersite truputį cukraus, senos bulvės virdamos nepajuoduos.
- Bulvių kotletai bus puresni, jei į juos įdėsite truputį sodos.
- Bulvių košės negardinkite šaltu pienu, nes ji taps pilkos spalvos. Košė bus šilkinė ir itin skani, jei į ją pilsite virinto pieno.
- Senos bulvės virdamos nepajuoduos, jei į vandenį įdėsite šaukštelį citrinų sulčių ir du gabalėlius cukraus.
- Jeigu į puodą, kuriame verda bulvės, įpilsite truputį raugintų agurkų ar kopūstų sunkos, bulvės nesubyrės.
- Nemalonus sušalusių bulvių skonis pranyks, jeigu prieš tai jas kelias minutes palaikysite šaltame vandenyje, o po to sudėsite į verdantį vandenį, į kurį, be druskos, dar įpilsite šaukštelį acto.
Rašyti komentarą