Koks jūsų elementas ir spalva pagal fengšui?

Koks jūsų elementas ir spalva pagal fengšui?

Kiekvieno mūsų gyvenime dominuoja vienas iš elementų, priklausomas nuo gimimo metų. Savąjį elementą ir jam atitinkančias spalvas galima sužinoti pagal paskutinį gimimo metų skaitmenį.

Žemiau pateiktoje lentelėje susieti elementai ir gimimo metų paskutiniai skaitmenys (pvz., gimimo metai 1980-ieji - paskutinis skaitmuo 0, vadinasi, to žmogaus elementas - metalas).

Kiekvienas iš elementų fengšui priklausomumo cikle turi ir savo spalvą.

Spalvų ir elementų lentelė:

Paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo Jūsų elementas Jūsų spalva
0, 1 metalas balta, pilka
2, 3 vanduo tamsiai mėlyna, juoda
4, 5 medis žalia, šviesiai mėlyna
6, 7 ugnis raudona, rožinė, purpurinė
8, 9 žemė geltona, oranžinė, ruda

 

Pagrindinės spalvos

Raudona spalva.

Galinga ir stipri spalva, kuri fengšui laikoma negeros energijos griovike. Tai kraujo ir gyvenimo, jėgos ir aktyvumo, meilės ir santuokos spalva. Raudona skatina veikti, judėti.

Kita vertus, raudona spalva įaudrina ir vargina nervų sistemą. Šios spalvos perteklius, ypač ugnies (žr. lentelę) elemento žmonėms, gali išprovokuoti širdies infarktą ar didinti kraujospūdį. Namų interjere raudonos, siekiant apsiginti nuo negatyvios energijos, bent saikingai visgi turėtų būti: pavyzdžiui, kinų juostelės, skirtos kristalams, bambuko fleitoms perrišti, ir kitos priemonės, kuriomis siekiama "nubaidyti" blogą energiją, daromos ryškiai raudonos. Geriausia interjere naudoti raudonos spalvos atskiras detales ar aksesuarus, pavyzdžiui, raudonas žaliuzes, kilimą, kitas smulkias detales.

Purpurinė spalva.

Šią intensyvią ir stiprią spalvą reikėtų naudoti labai atsargiai! Ją vadina septintosios čakros spalva, arba perėjimu į dvasinį pasaulį. Jeigu vis dėlto norite šią spalvą naudoti dekoruodami namus, patariama pasirinkti švelnesnio atspalvio, pavyzdžiui, levandos.

Geltona spalva.

Tradiciškai asocijuojasi su auksu ir saulės šviesa. Ši nuostabi džiaugsmo ir optimizmo saulės spalva įneša žvalumo ir šviesos į patalpas ir sukuria gerą ir jaukią nuotaiką.

Geltonas elementas, taip pat kaip ir raudonas, suteikia energijos, tik daug lengviau ir mažesnėmis "porcijomis". Tai pati nuostabiausia iš visų spalvų, su ja lengviausiai galima sugyventi ir jos galima naudoti kone daugiausiai.

Vis dėlto didelio kiekio geltonos spalvos žmonės vengia instinktyviai, nes perteklius sukelia susierzinimą ir baimę. Gerą poveikį turi geltonos spalvos atspalviai - medaus, aukso.

Geltona spalva sustiprina dvasią, daro mus gyvybingesnius, aktyvesnius, laimingesnius. Perspėjimas: jei turite namuose geltoną šviestuvą, nesinaudokite juo tuo atveju, jei šviesa bent kiek mirksi - tai gali sukelti epilepsijos priepuolius.

Ruda spalva.

Pastaruoju metu ruda spalva itin plačiai naudojama. Itin tinka virtuvėms (ne veltui baldų gamintojai siūlo didelį rudos spalvos baldų asortimentą), koridoriams ar miegamiesiems. Geriau atsisakyti vaikų kambaryje.

Ruda (medžio elementas) ir mėlyna (vanduo) - itin geras derinys pagal fengšui.

Balta spalva.

 

Sujungia visą spalvų spektrą. Ši spalva - teisingiausia, tyriausia, vientisa. Baltą spalvą reikia naudoti labai atsargiai, pageidautina - nedidelėmis dozėmis ir būtinai su pertraukomis. Antraip nutekės daug energijos, ji silps. Kinijoje balta laikoma mirties spalva.

Pilka spalva.

Vieniems ji atrodo kaip pati neišraiškingiausia, kitiems - kaip pati subtiliausia. Svarbiausia taisyklė - naudoti ją taip, kad nebūtų sunaikintas medžio elementas. Šito išvengsite, jei pilkos spalvos nebus rytų ir pietryčių pusėje esančiose patalpose. Ši spalva itin tinkama patalpose, kur vaikai praleidžia daugiausia laiko.

Mėlyna spalva.

Viena labiausiai paplitusių spalvų gamtoje: dangus, vanduo, lauko gėlės. Padeda atsipalaiduoti, sulėtina metabolines reakcijas organizme, leidžia greičiau užmigti.

Mėlyna spalva nepageidaujama, jei mums reikalinga energija ir aktyvumas. Geriau šios spalvos nenaudoti ten, kur valgote: maisto medžiagos bus sunkiai įsisavinamos, ir ten, kur dirbate: greitai nuvargsite.

Kai kuriems žmonėms mėlyna spalva kelia depresines nuotaikas, todėl geriau jos atsisakyti ligoninėse ir pan. įstaigose.

Žalia spalva.

Ši spalva ramina, atstato jėgas, harmonizuoja aplinką. Tai gyvenimo, gyvybės spalva. Augalai žaliuoja vasarą, o kai jie "užmiega" ar miršta - geltonuoja. Vadinasi, geltona susijusi su senatve, žalia - jaunyste ir augimu.

Žalios spalvos atspalviai pageidaujami patalpose, kur norima pašalinti nuovargį ir įtampą, vaikų kambariuose. Pagal fengšui, tai pati tinkamiausia spalva patalpai, kur po sunkios darbo dienos jūs stengiatės atgauti jėgas.

Juoda spalva.

Mažina energijos perteklių, stimuliuoja in (kinų klasikinės kategorijos, reiškiančios gamtos moteriškąjį, neigiamą, pradą) savybes. Juodos neturėtų būti meditacijų patalpoje, ši spalva painioja jutimus, sukelia niūrius jausmus. Kita vertus, jei naudojama kartu su sidabro ar aukso spalvos metalu, gali palaikyti gyvybines jėgas, stiprina imuninę sistemą. Ne veltui vienas iš sveikatos talismanų - juodas vėžlys su aukso detalėmis.

Spalvų reikšmė žmogaus gyvenime - didžiulė. Reikėtų įdėmiai rinktis spalvas, atsižvelgiant į fengšui, norint palaikyti gerą savijautą namuose. Per silpnus ar, atvirkščiai - itin stiprius elementus galima ir reikėtų harmonizuoti, t. y. padidinti ar sumažinti jų energiją. Pasirinkę spalvą, mes arba sustipriname, arba susilpniname fengšui kryptį, o sustiprinę kryptį, pakeliame ir savo jėgas. Tiesa, tai irgi reikia išmanyti. Pavyzdžiui, ugnies elemento žmogus, gyvenantis bute, kur vyrauja "ugnies kryptis", sustiprinta raudonos spalvos, bus visiškai nekontroliuojamas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder