Kokius rūbus rinktis lauko treniruotėms: Newmood patarimai

Kokius rūbus rinktis lauko treniruotėms: Newmood patarimai

Belaukiant sporto klubų ir salių atidarymo, gerą fizinę formą verta palaikyti sportuojant namuose arba lauke. Net ir trumpa mankšta gryname ore suteiks energijos, padės išlaikyti gerą savijautą bei pakels nuotaiką. Jau kurį laiką gyvenant karantino sąlygomis, net niekada nesportavę žmonės ima jausti poreikį pabėgioti ar bent prasimankštinti gryname ore. Newmood konsultantai pataria, kokią sportinę aprangą rinktis pradedantiems treniruotes lauke.

Speciali sportinė apranga – didesnis komfortas ir geresni rezultatai

Jei užsisėdėjus namuose jau pačios kojos neša į lauką pabėgioti, tikrai neverta laukti užsisakytos sportinės aprangos siuntinio. Namuose tikrai rasite kokias nors sportines kelnes, laisvesnius marškinėlius, bluzoną ir daugiau ar mažiau patogius sportbačius. Vis tik, jei spontanišką poreikį prasimankštinti ketinate paversti rutina, verčiau pasirūpinkite tinkama sportine apranga, kuri užtikrins komfortą ir leis siekti kas kartą geresnių rezultatų.

Sportinių rūbų modeliai kuriami taip, kad visiškai nevaržytų judesių aktyviai judant ir būtų užtikrintas maksimalus komfortas net itin intensyvių treniruočių metu. Ne mažiau svarbu ir tai, kad sportinė apranga siuvama iš audinių, kurie itin greitai sugeria ir išgarina drėgmę. Ši savybė yra itin svarbi sportuojant lauke permainingu oru. Suplukus ir suprakaitavus kur kas greičiau peršalama, todėl sportas, anaiptol, gali nesustiprinti imuniteto, o kaip tik atvirkščiai – tapti peršalimo ligos priežastimi.

Bazinis sportinės aprangos rinkinys

Sportinės kelnės ir marškinėliai yra pagrindiniai sportiniai rūbai tiek vyrams, tiek moterims. Kol dar oras nėra vasariškai sušilęs, verčiau rinktis marškinėlius ilgomis rankovėmis, tačiau vėliau tikrai pravers ir variantas trumpomis rankovėmis. Pavasarį rytais ir vakarais dar gali būti žvarboka, todėl verta turėti ir lengvą neperpučiamą ir neperšlampamą striukelę.

Newmood konsultantai atkreipia dėmesį, kad moteriškos sportinės tamprės yra bene universaliausias sporto rūbas, kuris pravers sportuojant namuose, lauke, o vėliau ir sporto salėje. Moterims reikėtų nepamiršti ir patogių sportinių apatinių. Sportuoti bus kur kas patogiau ir efektyviau dėvint gerai priglundančią sportinę liemenėlę.

Svarbu nepamiršti ir sportinės avalynės

Dėmesingai išsirinkta speciali sportinė avalynė ne tik užtikrins komfortą treniruotės metu, bet ir apsaugos nuo traumų. Bėgimo bateliai amortizuoja pėdai tenkančius smūgius, todėl galėsite nubėgti ilgesnes distancijas nenuvargindami pėdų. Mankštai lauke rinkitės patogius treniruočių sportinius batelius minkštesniais padais.

Sportinės aprangos stilius taip pat svarbu

Artimiausiu metu išeiti iš namų vilkint sportine apranga greičiausiai bus daugiau progų nei pasipuošti dalykišku kostiumėliu ar šventine suknele. Todėl verta skirti dėmesio ir sportinės aprangos stiliui, gaivioms spalvoms ir kitoms detalėms, kurios pakelia ūpą ir įkvepia siekti geresnių rezultatų. Funkcionalių ir madingų sportinių rūbų rasite https://newmood.lt internetinėje parduotuvėje. Aktyvaus laisvalaikio rūbai ir specializuota sporto apranga – apdairi investicija, nes šiuo metu tai ir didelis indėlis į savo gerą savijautą.

Tiesa, sportuodami lauke nepamirškite laikytis bendrų saugumo rekomendacijų. Rinkitės nuošalesnes vietas, venkite kontakto su kitais žmonėmis. Dėl saugumo sumetimų, taip pat venkite viešų treniruoklių ir populiarių bėgimo trasų bei sporto aikštelių. Atsisakykite idėjos sportuoti lauke, jei priklausote rizikos grupei arba jaučiate peršalimo ligų simptomus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder