Kokias gėles sodinti balandį

Kokias gėles sodinti balandį

Balandžiui baigiantis, sodinkite kardelius, montbretes, frezijas, raganes, žaliaisiais auginiais pasidauginkite pelargonijų, fuksijų, verbenų...

Kardeliai

Lietuvoje natūraliai auga tik dvi rūšys: paprastasis kardelis (gladiolus imbricatus) ir pelkinis kardelis (gladiolus palustris), kiti auginami kaip dekoratyviniai augalai ir prieš žiemą iškasami: veisliniai hibridiniai kardeliai pas mus nežiemoja.

Tuos pačius gumbasvogūnius tinka sodinti apie penkerius metus ir vis į kitą vietą.

Prieš sodindami nulupkite lukštus (išskyrus mažiausiųjų).

Kardelių gumbus pasodinkite šio mėnesio pabaigoje arba gegužės pradžioje į neutralią arba silpnai rūgščią, purią, derlingą dirvą saulėtoje vietoje. Pamulčiuokite durpėmis.

Spalį gumbus iškaskite, išdžiovinkite, sudėkite į dėžutes ir per žiemą laikykite vėsioje patalpoje.

Abisinijos kardelis

Panašus į mūsų paprastąjį kardelį, tik šis kilęs iš Pietų Afrikos. Dar vadinamas acindatera, miuriele ir netgi orchidėja, nes žiedai išties primena orchidėjas. Į gėlynus gumbasvogūniai sodinami įšilus dirvai, balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje. Mėgsta saulę ir pusiau pavėsį. Užauga iki 1 m aukščio. Kvepia. Lauke nežiemoja.

Galima auginti ir kaip kambarinę gėlę.

Begonijos

Į vazonėlius pasisodinkite svyrančių begonijų gumbų. Laikykite kambaryje, o po šalnų pavojaus (gegužę-birželį) galėsite nešti į lauką. Puikiai jausis pavėsyje (kaitros nemėgsta). Tai daugiametės gėlės, tačiau dirvoje irgi nežiemoja - rudenį teks iškasti.

Pelargonijos

Dabar metas jų pasidauginti žaliaisiais auginiais: šoniniais ūgliais ir viršūnėmis. Nuskinkite stiebelį su pora lapelių ir pamerkite į vandenį. Kai įsišaknys, perkelkite į vazoną. Arba galite iškart sodinti į substratą.

Laikykite kambaryje, nesaulėtoje vietoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder