Kodėl aš nemėgstu gyvūnų?

Kodėl aš nemėgstu gyvūnų?

Gyvūnai mums suteikia teigiamų emocijų, dovanoja savo meilę, ir mes į juos imame žiūrėti kaip į ištikimus draugus ir net lygiateisius šeimos narius. Tačiau tai sunku suprasti tiems, kurie nepratę bendrauti su jais nuo vaikystės.

Pasak psichologų, abejingi gyvūnams paprastai lieka tie, kurie vaikystėje namuose neturėjo jokio gyvūnėlio, taigi neturi tokių santykių patirties. Kartais šis abejingumas susijęs su troškimu apsiginti nuo galimos dvasinės traumos: jeigu vaikas sunkiai išgyveno mylimo šuns žūtį, tai užaugęs jis, pats to nesuvokdamas, tokią situaciją (šuo namuose) traktuos kaip grėsmę savo dvasinei ramybei. Jis (nesąmoningai) padarys viską, kad šio skausmo išvengtų.

Kartais mes savo gyvūnuose tarsi veidrodyje netikėtai išvystame pačius save: dėl savo jautrumo šie padarėliai dažnai perima mums būdingus bruožus - ir virsta nesąmoninga savo šeimininko projekcija. Taigi jei jūs sakote nepakenčiąs kačių, tai gali reikšti, kad nemėgstate ne šios rūšies gyvūnų, o turite problemų dėl savybių, kurias jums įkūnyja katės.

Katės pirmiausiai asocijuojasi su nepriklausomybe. Taigi arba jūs stokojate šio bruožo (o norėtumėte jį turėti, nes kankinatės dėl priklausomybės nuo kito žmogaus arba aplinkybių), arba nepriklausomybė jums teikia kančių (nes ji pasmerkia vienatvei).

Naminiai gyvūnai instinktyviai siekia fizinio kontakto ir laukia to paties iš mūsų. Kai žmogus neprisileidžia gyvūnų, tai gali reikšti, kad jis tarsi atkirstas nuo savo kūniškųjų pojūčių, ir, atrodytų, toks paprastas ir natūralus fizinis kontaktas su kate, šunimi arba jūros kiaulyte jam sukelia pasišlykštėjimą ir nerimą.

Naminiais gyvūnais bjaurisi ir tie, kuriems ankstyvojoje vaikystėje tėvai draudė elgtis taip, kaip įprasta elgtis mažiems vaikams, - t. y. vadovaujantis savo instinktais ir natūraliais troškimais. Jeigu tokiam žmogui vėliau, jau suaugus, tarkime, būnant svečiuose, ant kelių užšoks katė, jis nesąmoningai ją traktuos kaip įkyrų nevaldomą vaiką, ir lygiai taip pat, kaip jo tėvai (neleidę elgtis spontaniškai), jaus nepasitenkinimą ir pyktį.

Neverta smerkti žmogaus, kuris nemėgsta gyvūnų: jis turi tam priežasčių. Jei norite jam padėti, - galite pabandyti pamažu sureguliuoti kontaktą tarp jo ir jūsų gyvūno. Pasakokite, ką būtent duoda bendravimas su juo, kokį vaidmenį keturkojis draugas vaidina jūsų gyvenime, kiek dėmesio, švelnumo ir meilės jums dovanoja. Pamažu galima juos suartinti, bet neskubėkite ir nieku gyvu neprimeskite kitam žmogui tokio bendravimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder