Keisčiausi pasaulio patiekalai

Keisčiausi pasaulio patiekalai

Kai kurių iš šių gurmaniškų patiekalų paragausite tik nuvykę į svečią šalį, nes pasigaminti namuose jų neįmanoma dėl ingredientų stokos. Vis dėlto vieną kitą ypatingą skanėstą galite paruošti ir patys.

Tibeto momo

Momo yra "greitas maistas" Tibete, Nepale ir kituose Himalajų regionuose. Tai ypatingi garuose virti virtinukai. Įdaras gali būti iš daržovių, sūrio, sojos, egzotiškiausias - iš jakų mėsos. Patiekiami su įvairiu padažu arba sultinyje.

Tešlai reikės: 3 stiklinių miltų, 1 stiklinės ledinio vandens.

Įdarui: 500 g jautienos arba veršienos, 2 svogūno galvų, 4-5 česnako skiltelių, 2 cm šviežio imbiero šaknies, 2 šaukštų sojos padažo, druskos.

Padažui: 1 stiklinės pomidorų tyrės, 1 aitriojo raudonojo pipiro, druskos, cukraus, 3 šaukštų augalinio aliejaus.

Miltus sumaišykite su lediniu vandeniu. tešla neturi būti per kieta ir lipni. Palaikykite valandą šaldytuve. Padaužykite mesdami ant stalo keletą kartų.

Sumaišykite smulkiai kapotus ingredientus įdarui.

Nuo tešlos gabalo atgnybkite nedidelius vienodus gabaliukus ir iškočiokite, kad blynas būtų didumo sulig delnu. Galima daryti paprasčiau: iškočioti vientisą didelį blyną ir su dideliu arbatos puodeliu išgnybti vienodus papločius. Kraštus dar pakočiokite, o vidurį palikite storesnį. Į kiekvieną paplotėlį dėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro ir kraštus užlipinkite sukamaisiais pirštų judesiais.

Indą patepkite aliejumi, sudėkite momo ir juos taip pat patepkite aliejumi. Gaminkite virš garų apie 15 min.

Į troškintuvą įpilkite šiek tiek aliejaus, supilkite pomidorų tyrę, dėkite aštrų pipirą, druskos, cukraus ir virkite, kol sutirštės.

Afrikos kitfo

Taip vadinama malta žalia jautiena, marinuota su ypatingu prieskoniu mitmita ir skaidriu sviestu, patiekiama ant etiopiškos duonos inžeros - papločio, kepto iš abisininės posmilgės javų (labai smulkūs), vadinamų tefu. Mitmita gaminama iš kardamono, gvazdikėlių, kmynų, cinamono, imbiero, deginančio pipiro piri-piri ir vietinės prieskoninės žolės koseret.

Tajų tom-jam

Tajai įsitikinę, kad švelniesiems užsieniečiams nelemta suprasti šios sriubos skonio. Jos paslaptis - prieskoniai. Jeigu valgytojui trykšta ašaros, virėjas tai priima kaip komplimentą. Tom-jam yra rūgščiai aitri sriuba, kurios pagrindas - vištienos sultinys su žuvimi, krevetėmis ir kitomis jūrų gėrybėmis. Tai nacionalinis Laoso ir Tailando patiekalas. Mėgstamas Malaizijoje, Singapūre, Indonezijoje.

Sriubos pavadinimą sudaro du tajų žodžiai: "tom" reiškia virti, "jam" - aštrios salotos. Gale dėl aiškumo pridedamas dar vienas žodis, pavyzdžiui, "tom jam kai" - su vištiena; tom jam kai nam khon - su kokoso pienu ir pan.

Pagrindiniai ingredientai: žaliosios citrinos lapai; galanga (žolinis augalas); aitrusis pipiras (čili); vaistinė ožragė; kalendra.

Papildomi: žalioji citrina, pomidorai, grybai, žuvų sultinys, vištiena (arba krevetės, kiauliena etc.), brokoliai, kokoso pienas, banano žiedas ir t. t. Priklausomai nuo regiono ingredientų rinkinys kinta. Be to, kiekvienas virėjas turi savų sriubos virimo paslapčių.

Indijos burfi

Tai indiškas gardėsis, kurio gaminimo menas perduodamas iš kartos į kartą. Esmė - pienas su cukrumi, sviestu ir prieskoniais virinamas apie valandą.

Jums reikės 2 l pieno (geriau naminio), 6 šaukštų cukraus (geriau rudojo), 1,5 šaukšto nesūdyto sviesto.

Užkaiskite tvirtą puodą ant viryklės ir jame sumaišykite visus ingredientus. Nuolat maišykite, lėtai virinkite. Procesas bus baigtas po 45 min. ar valandos. Ar verta tiek gaišti, nuspręsite, kai paragausite rezultatą.

Patepkite kepimo skardą sviestu ir supilkite į ją gautą tirštą masę. Išlyginkite. Galite suformuoti stačiakampį arba nedidelius skritulius. Kai sukietės - turėsite burfi.

Maroko bastila

Tai plokštainis iš saldžios sluoksniuotos tešlos, ypatingas tuo, kad po jo sluoksniu - paukštienos (dažnai balandienos) arba žuvų įdaras, paruoštas su migdolais, razinomis ir prieskoniais. Patiekalas pasižymi sūriu, saldžiu ir aštriu skoniu. Tai ne desertas, bet ir ne užkandėlė.

Paprastam variantui jums reikės: 3 vištienos šlaunelių, 500 g šaldytos tešlos, 5 šaukštų sviesto (geriau skaidraus ghi), 1 kiaušinio, 2 stiklinių vandens, 1 svogūno, 1 šaukšto smulkintų migdolų, cukraus pudros, cinamono, druskos, pipirų, kardamono žirnelių, citrinos sulčių, šviežios kalendros - pagal skonį.

Šlauneles išvirkite. Mėsą smulkiai sukapokite, užbarstykite druskos, pipirų. Pusę stiklinės sultinio sumaišykite su lengvai plaktu kiaušiniu, dėkite petražolių, cukraus, cinamono etc., sumaišykite.

Tešlą iškočiokite suformuodami du lapus, vieną dėkite į sviestu pateptą kepimo skardą. Ant viršaus dėkite vištieną, užpilkite sultinio ir kiaušinio mišinio, užbarstykite cukraus, cinamono ir uždenkite antru tešlos lapu. Plokštainį kraštuose sutvirtinkite, patepkite lydytu sviestu, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje (180 laipsn. C)apie 45 minutes.

Išėmę iš orkaitės uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 min. Pabarstykite cinamonu, cukraus pudra, supjaustykite ir patiekite.

Libano kebė

Šis arabiškas patiekalas valgomas ne tik keptas, bet ir žalias, todėl šeimininkė gali jį pagaminti ir per 15 minučių: pakanka turėti gabalą šviežios mėsos ir vyrą, galintį ją sukapoti.

Ingredientai: 500 g veršienos, 150 g avienos, 50 g kedro riešutų, 150 g pilno grūdo skaldytų kietųjų kviečių, vadinamų "bulgur" - jei neturite, galite pakeisti miežinėmis kruopomis arba ryžiais; 2 svogūnų galvų, 1 šaukštelio cinamono, pipirų, avienos taukų.

Kruopas pusvalandžiui užmerkite šiltame vandenyje. Jas kartu su veršiena ir svogūnu sumalkite mėsmale, faršą gerai sumaišykite, berkite druskos, pipirų, cinamono. Kad faršas nebūtų sausas, arabai į jį pila šiek tiek ledinio vandens.

Kitą svogūną supjaustykite ir apkepkite riebaluose. Avieną sumalkite mėsmale ir sumaišykite su pakepintu svogūnu. Dėkite prieskonių, pilkite šiek tiek vandens ir patroškinkite keptuvėje. Kai vanduo išgaruos, dėkite kedro riešutus ir padidinkite kaitrą. Kepkite apie 3 min.

Veršienos faršą supjaustykite gabalais, rankas susišlapinkite ir formuokite iš jo pailgus kotletus. Juos įdarykite avienos faršu su riešutais. Kepkite orkaitėje.

Patiekite užbarstę smulkiai supjaustytų žalumynų.

Parengė Vaiva VAIDILAITĖ

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder