Kaip teisingai išsirinkti dezodorantą

Kaip teisingai išsirinkti dezodorantą

Kaip rodo praktika, dauguma moterų dezodorantą renkasi arba bandymų ir klaidų metodu, arba pagal kvapą. Tačiau specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į organizmo ypatybes.

Antiperspirantas ar dezodorantas?

Pavyzdžiui, jei gausiai prakaituojate, reikėtų rinktis antiperspirantą. Tokių gaminių sudėtyje yra medžiagų, užkemšančių prakaito liaukas ir taip stabdančių prakaito išskyrimą (aliuminio druskų, perlito). Beje, tos medžiagos prausiantis visiškai nenusiplauna ir veikia net kitą dieną. Bet dėl to nereikėtų baimintis, juk oda toliau dirba įprastu režimu, šalindama toksinus.

Jei jūsų organizmas išskiria mažai prakaito, bet šis pasižymi aštriu nemaloniu kvapu, susidoroti su problema padės dezodorantai. Jų sudėtyje yra medžiagų, neutralizuojančių bakterijas, kurios ir yra kvapo priežastis (paprastai tai triklozanas arba ne toks agresyvus farnezolis).

Nusprendus, koks gaminys jums reikalingas, reikia išsirinkti tinkamos tekstūros dezodorantą arba antiperspirantą: purškiamą, pieštuką, rutulinį, želė, servetėles, kremą ar kristalą. Beje, rinkoje yra ir antiperspirantų-dezodorantų; jie veikia iškart dviem kryptimis, mažindami prakaitavimą ir neleisdami daugintis mikrobams, sukeliantiems nemalonų kvapą.

Liaudiškos priemonės

Ką daryti, jei priemonė neatlieka savo paskirties? Dažniausiai tai vyksta jas neteisingai naudojant. Tepti reikia iškart po dušo, nusausinus odą. Jei atsidūrėte situacijoje, kai po ranka nėra dezodoranto, pamėginkite pasinaudoti brazilių patirtimi: jos į pažastis porai minučių įsideda po citrinos griežinėlį ir nemalonaus kvapo atsikrato visai dienai. Taip pat galima odą patrinti vata, suvilgyta actu (tiks ir erškėtuogių, tuberozų arba santalmedžio aliejus). Gerai stiprų prakaitavimą malšina ir paprastas talkas, ypač odai sudirgus nuo skutimosi peiliuko arba dezodoranto, kurio sudėtyje yra alkoholio.

Kodėl nuo dezodorantų lieka dėmės ant drabužių? Taip atsitinka todėl, kad dezodoranto ir pakaito dalelės kaupiasi audinyje. Jei jums iškilo tokia problema, pabandykite nusipirkti dezodorantą, kuris nepalieka dėmių. Arba pamerkite drabužį, ant suteptų vietų užpylę priemonės nuo dėmių, dvigubą miltelių porciją arba indų ploviklio (jis gerai naikina riebalų dėmes), o paskui išskalbkite kaip visada.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "Laisvalaikis"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder