Kaip padėti vaikui pasirinkti būrelį

Kaip padėti vaikui pasirinkti būrelį

Dailė, muzika, šokiai, teatras... Įvairios studijos, klubai, būreliai siūlo daugybę užklasinės veiklos galimybių jūsų vaikams, ir iš šios gausybės kartais sunku pasirinkti. Be abejonės, pirmiausiai derėtų atsižvelgti į atžalos polinkius ir talentus, tačiau jeigu jie kol kas neišryškėjo, galima rinktis ir atsižvelgiant į amžių. Pataria vaikų psichologė Ketrina Dolto-Tolič (Catherine Dolto-Tolitch).

3 metai

Tokio amžiaus mažyliams jau galima lavinti muzikinius gebėjimus bei mokyti užsienio kalbų. Kai kurie specialistai teigia, jog trimečiai netgi gali pradėti mokytis groti fortepijonu arba smuiku. Ikimokyklinukų sąmonė ypač lanksti, jų kūrybingumas beribis. Veskitės vaiką į dailės parodas ir skatinkite piešti namuose.

6 metai

6-7 metų vaikus kviečia muzikos, dailės mokyklos. Tinka ir teatro studijos, tik svarbiausia, kad tokio amžiaus vaikas jaustų malonumą žaisdamas, o ne vaidintų klasikinį repertuarą. Teatras padeda išmokti susigyventi su grupe, kurti kartu, kontroliuoti save.

7-8 metai

Ypač tinkamas laikas užsiimti sportu arba lankyti šokių būrelį.

9-12 metų

Fotografijos, videofilmų kūrimo arba kompiuterių grafikos studija turėtų sudominti šio amžiaus vaiką. Tiek užsisklendusiems, tiek labai emocionaliems paaugliams padeda teatro pamokos: per jas mokoma išreikšti save ir susidraugauti su savo kūnu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder