Kaip išsirinkti gerą arbūzą

Kaip išsirinkti gerą arbūzą

Vaisiai ir uogos malšina troškulį, grąžina organizmui per karštį prarastus skysčius, tačiau pirmąją vasaros pusę jie į parduotuves pakliūva arba nepakankamai prinokę, arba nokinti naudojant nitratus, tad rinktis vertėtų mažesnių dydžių egzempliorius.

1. Norėdami atpažinti sultingą ir saldų arbūzą, pirma vizualiai įvertinkite dydį: jis turėtų būti 7-10 kilogramų.

2. Geriau, jei vaisius nebus įtrūkęs ir kitaip pažeistas, nes ant minkštimo gali patekti nešvarumų ir mikroorganizmų, kurie sėkmingai dauginsis. (Tą patį galima pasakyti ir apie supjaustytą arbūzą.)

3. Ieškokite kuo kontrastingesnių raštų vaisiaus - tamsiai žalio su žalsvomis dėmėmis arba dryžiais. Tokie arbūzai saldžiausi.

4. Atkreipkite dėmesį: galutinai subrendusio ant krūmo arbūzo uodegėlė yra nudžiūvusi. Žalia uodega byloja, kad vaisiai nurinkti ankstokai, dar nespėję kaip reikiant sunokti.

5. Kai išsirinksite, pastuksenkite į arbūzą kumščiu. Bukas, duslus garsas jums pasufleruos, kad minkštimas nešviežias.

Kaip patikrinti, ar arbūzas tręštas nitratais? Pažiūrėkite iš arčiau: gero vaisiaus paviršius padengtas grūdeliais, o "nitratinio" - blizgus ir lygus. Jeigu minkštimu driekiasi geltoni arba violetiniai pluošteliai - geriau nevalgykite. Ir galiausiai: jei vandenyje arbūzo gabalėlis ištirps ir vandenį padarys drumstą, vadinasi, vaisius geros kokybės, o jei vandenį nudažys rožine spalva - jis "nitratinis".

Saldžių jums arbūzų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder