Gydykimės spalvomis

Gydykimės spalvomis

Spalvos veikia žmogų stimuliuodamos jo vidinę energiją, o per ją - mūsų organus.

MĖLYNA. Suteikia ramybės, slopina nerimą, atpalaiduoja, vėsina, stiprina nervus. Padeda užkimus, sergant gerklės uždegimu, nusilpus regėjimui, sustreikavus širdžiai.

ŽYDRA ramina, žadina kūrybiškumą, padeda esant aukštam kraujo spaudimui. Linkusiems į depresiją šios spalvos perteklius gali sukelti apatiją.

ŽALIA padeda atgauti psichinę bei fizinę pusiausvyrą, skatina ramybę, mažina kraujo spaudimą, gerina virškinimą ir stiprina imunitetą, mažina galvos skausmus.

GELTONA padeda atsikratyti pesimizmo, nepasitenkinimo santykiais, gerina virškinimą, reguliuoja medžiagų apykaitą, žvalina ir stiprina nervus.

RAUDONA stimuliuoja emocijas, kelia nuotaiką, šildo, suteikia energijos. Dėl skaisčiai raudonos spalvos poveikio padažnėja pulsas ir kvėpavimas, pakyla kraujospūdis. Raudona gerina apetitą, maisto medžiagų pasisavinimą bei skatina toksinų šalinimą iš organizmo.

VIOLETINĖ padeda atsikratyti negatyvių jausmų, malšina skausmą. Tinka žmonėms, kuriuos vargina nemiga, dirglumas.

BALTA vėsina, ramina, šiek tiek migdo. Per daug baltos spalvos sukelia apatiją.

Meditacija spalvomis

Pirmiausiai pajuskite, kokių spalvų jums reikia. Tada atsisėskite arba atsigulkite,užsimerkite ir atsipalaiduokite. Tris kartus ramiai ir susikaupę įkvėpkite ir iškvėpkite. Įsivaizduokite, kad esate apsupti kurios nors spalvos, panyrate į tirštą tos spalvos rūką. Įkvėpkite šią spalvą, pajuskite, kaip visas jūsų kūnas, visas vidus nusidažė ta spalva. Tęskite 3-5 minutes. Kai pajusite, kad jau gana, pajudinkite rankų bei kojų pirštus ir atsimerkite.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder