Alijošius

Alijošius

Geriausiai žinomas vaistinis kambarinis augalas yra alijošius. Jis gerai pažįstamas visiems ne tik išvaizda, bet ir skoniu. Mažai kas augina šį augalą vien tam, kad papuoštų savo namus. Dažniausiai alijošius apsigyvena mūsų namuose vaistiniais tikslais. Taisyklinga priežiūra ir rūpestis šiuo augalu sustiprina jo gydomąsias savybes.

Pasaulyje aptinkama per 300 alijošiaus rūšių. Visi jie - sukulentų kilmės, dykumų gyventojai. Sultys, kurios kaupiasi alijošiaus lapuose ir turi puikių gydomųjų savybių, išgarsino šį augalą visame pasaulyje.

Norint pasiekti maksimalių rezultatų gydantis alijošiaus sultimis patartina dvi savaites jo nelaistyti, o vėliau, nupjovus lapus, palaikyti dvi savaites tamsoje, apatinėje šaldytuvo lentynoje ar kitoje vėsioje vietoje.

*Sergant sloga

Du kartus per dieną įlašinti po 5-6 lašus šviežiai spaustų alijošiaus sulčių į kiekvieną šnervę. Veikia ne ką prasčiau, nei naujausios kartos vaistai nuo slogos.

*Nusideginus

Nuplovus žaizdą, gausiai užlašinti alijošiaus sulčių ir leisti nudžiūti.

*Kraujuojant dantenoms

Po kiekvieno dantų valymo skalauti burną vienu valgomuoju šaukštu alijošiaus sulčių. Taip pat galima sultis praskiesti vandeniu arba kramtyti lapelį, kol išsiskyrusios sultys padengs visą burnos ertmę.

*Imunitetui stiprinti

1-2 mėnesius vartoti po 20 ml šviežių alijošiaus sulčių penkis kartus per dieną. Jau po pirmų dviejų savaičių normalizuosis organizmo fiziologinės funkcijos ir medžiagų apykaita.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder