7 priemonės nuo raukšlių

7 priemonės nuo raukšlių

Mūsų odą veikia laikas ir išoriniai veiksniai. Odos ląstelėse vykstančios sudėtingos reakcijos keičia jos struktūrą, gyvybingumą, stangrumą bei išvaizdą. Galimybė reguliuoti šiuos procesus - ištisos grožio industrijos tikslas ir kiekvienos moters asmeninė užduotis.

Apžvelkime paprastus būdus puoselėti odos jaunystę.

1. Vanduo

Nereikia net mokslinių eksperimentų, kad patikėtume, jog sausa oda raukšlėjasi greičiau. Drėgmė yra geriausias lygios odos draugas. Ją "pagirdyti" galime tiek iš išorės (vanduo, kosmetikos priemonės), tiek iš vidaus (maisto produktai). Per dieną turime išgerti apie 2 litrus vandens, nepamiršti vaisių ir daržovių.

2. Ledo gabaliukai

Įrodytas faktas: veikiama šalčio, pagerėja odos kraujotaka, susitraukia poros, išsilygina raukšlelės, todėl labai naudinga reguliariai patrinti veido odą ledo gabaliukais. Sušaldytas vanduo yra biologiškai aktyvus. Jeigu oda sausa, darykite tai rečiau ir atsargiau, prieš įtrynimą pasitepkite kremu.

3. Mimika

Linksmos juoko raukšlelės veidą puošia, tačiau susirūpinimo, pykčio raukšlės "prideda" tikrai ne vienerius metus. Ypač mus sendina vertikalūs grioveliai, susidarantys nuo nosies iki lūpų kampučių. Kad jų išvengtume, turime sąmoningai kontroliuoti savo mimiką. Žinoma, neigiamų emocijų neįmanoma išvengti, tačiau galima pasistengti sumažinti jų intensyvumą, trukmę ir sykiu - pasekmes išvaizdai.

4. Kremas

Ar kremas bus naudingas jūsų odai, priklauso nuo jo sudėties. Giliai į odą įsiskverbia tik biologiškai aktyvios medžiagos, tarp jų - kolagenas, hialurono rūgštis, vandenyno žuvų riebalai, vitaminai A, C, E, F, taukmedžio sviestas, dilgėlių, avokadų, citrinžolių, kedrų, kviečių daigų, ženšenio ekstraktai... Į namuose gaminamas maitinamąsias kaukes galite įpilti alyvuogių, migdolų aliejaus arba alijošiaus sulčių.

5. Masažas

Įtempti raumenys tempia ir audinį. Veide susikaupusi įtampa, nuovargis gali labai neteisingai atspindėti mūsų amžių, pridėdama ne vienerius metus viršaus. Masažas - puiki priemonė išvengti šios neteisybės. Prisilietimai leidžia greičiau pajusti atsipalaidavimą. Rytais prieš pusryčius trindamos sušildykite pirštus ir delnus, tada spauskite raukšles rodomuoju ir viduriniuoju pirštais kas 5 sekundes keisdamos spaudimo tašką.

Ypač veiksmingas yra kvalifikuotų specialistų atliekamas rekonstrukcinis veido masažas, veikiantis veido, kaklo, pagurklio raumenis, stimuliuojantis kraujotaką ir limfotaką.

6. Nusausinimas

Moterys dažniausiai vandens likučius nepakankamai kruopščiai nušluosto rankšluosčiu. Odos specialistai pataria: nusipraususios veidą vandeniu, nepalikite jo drėgno. Ne tik nusausinkite, bet ir patrinkite jį rankšluosčiu iš apačios į viršų. Tai irgi gera priemonė nuo raukšlių.

7. Saikas

Nepersistenkite su dekoratyvine kosmetika. Joje esama spirito, dažiklių ir kitų komponentų, kurie sendina odą. Atsisakykite to, kas nebūtina, pavyzdžiui, dieninio toninio kremo, o lūpų dažus galite pakeisti į blizgį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder