Geriausia šviežias sultis gerti ryte, likus pusvalandžiui prieš valgį.
Išspaustas sultis reikėtų išgerti per 10 minučių – vėliau kai kurie vitaminai suyra, todėl gėrimas yra ne toks vertingas.
Sulčių geriau nefiltruoti – drumstuose gėrimuose su minkštimu yra daugiau naudingųjų medžiagų.
Nepatartina maišyti sulčių metaliniu šaukšteliu – metalas pražūtingai veikia vitaminus.
Kaulavaisių (vyšnių, slyvų) sultis geriausia gerti grynas, o vaisių su sėklomis (obuolių, vynuogių) galima maišyti su kitomis.
Grynų citrinos sulčių geriau negerti – jas reikėtų atskieti vandeniu arba įmaišyti į jas medaus. Ta pati taisyklė galioja ir burokėlių sultims – jų mišinyje neturėtų būti daugiau nei trečdalis.
Rašyti komentarą