Braziliškas limonadas
Jums reikės: 2 žaliųjų citrinų, 3 stiklinių (750 ml) vandens, pusės stiklinės cukraus, 3 šaukštų tirštinto pieno, 1 stiklinės ledo kubelių.
1. Citrinas supjaustykite į 8 dalis (galus išmeskite), sudėkite į elektrinį plaktuvą, įpilkite vandens, tirštinto pieno, cukraus ir suplakite.
Patiekite su ledo gabalėliais.
Itališka granita
Jums reikės: didelės citrinos, 100 g cukraus, 750 ml šalto vandens, 6 kubelių ledo.
1. Citriną nulupkite, susmulkinkite, kauliukus išimkite, dėkite į plaktuvą, įberkite cukraus, įpilkite vandens, įdėkite ledo, suplakite.
Ispaniška orčata
Jums reikės: 1 stiklinės žalių ilgagrūdžių ryžių, 3,5 stiklinės šalto vandens, pusės stiklinės cukraus, 350 ml koncentruoto pieno, pusės šaukštelio cinamono ir tiek pat vanilinio cukraus.
1. Sudėkite ryžius į indą ir užpilkite šalto vandens. Palikite nakčiai.
2. Vandenį nupilkite. Kitame inde koncentruotą pieną atskieskite 3,5 stiklinės vandens. Suberkite ryžius į plakimo indą, įpilkite pusę kiekio pieno su vandeniu. Plakite apie 30 sek. - kol ryžiai susimals.
3. Įberkite cukraus, cinamono, vanilės, vėl suplakite. Supilkite likusį pieną su vandeniu ir vėl suplakite.
4. Nukoškite, ryžius išmeskite. Dar kartą nukoškite.
Patiekite su ledukais.
Puertorikietiška pinakolada
Klasikinė kokteilio sudėtis - ananasų sultys, kokoso pienas ir baltasis romas. Nealkoholinė pinakolada vadinama "Virgin Colada" (nekaltoji).
Jums reikės: 10 g ananasų gabaliukų, 50 ml kokoso pieno, 50 g grietinėlės (36 proc.), 20 ml cukraus sirupo arba 5 g cukraus pudros, 50 g ledo gabaliukų.
1. Iš pradžių suplakite ingredientus be ledo, po to su ledu.
Kubietiškas mochitas
Tradiciniai ingredientai: sodos vanduo, cukrus, citrina, mėtų lapeliai. Į alkoholinį kokteilį dar pilama romo.
Jums reikės: 15 ml cukraus sirupo, 150 ml sodos vandens, 60 g žaliosios citrinos, 3 g mėtų, 200 g susmulkinto ledo.
1. Į aukštą bokalą įdėkite 10 mėtų lapelių ir 3 griežinėlius citrinos, supilkite sirupą, sumaišykite.
2. Iki viršaus pridėkite ledo, užpilkite sodos vandens, sumaišykite. Dar uždėkite ledo ir papuoškite mėtos lapeliu.
Rašyti komentarą