- Lašiša. Joje yra baltymų, vitamino D, riebiųjų Omega-3 rūgščių, būtinų tam, kad plaukai augtų gražūs ir sveiki.
- Graikiniuose riešutuose gausu Omega-3 riebalų rūgščių, biotino, užkertančio kelią plaukų slinkimui, ir vitamino E, padedančio apsaugoti juos nuo neigiamo aplinkos poveikio.
- Austrės – puikus cinko šaltinis. Jeigu organizmui trūksta šio mikroelemento, pradeda kristi plaukai, antakiai ir blakstienos, pleiskanoja galvos oda.
- Saldžiosios bulvės (batatai) turi daug antioksidantų ir beta-karotino. Pamaitinkite galvos odą ir užkirskite kelią pleiskanoms!
- Kiaušiniuose gausu baltymų, cinko, seleno, sieros ir geležies – mineralinių medžiagų, padedančių aprūpinti plaukų folikulus deguonimi.
- Špinatai – beta-karotino, folio rūgšties ir vitamino C šaltinis. Stiprina plaukų folikulus, maitina galvos odą.
- Lęšiai – turi daug baltymų, geležies, cinko ir biotino.
- Graikiškas jogurtas – jis neriebus ir labai naudingas. Turi baltymų, vitaminų B5 ir D, atsakingų už gerą plaukų svogūnėlių būklę.
- Mėlynės. Puikus vitamino C, normalizuojančio kraujo cirkuliaciją galvos odoje ir užkertančio kelią plaukų lūžinėjimui, šaltinis.
- Paukštiena – su ja organizmas gauna baltymų, cinko ir geležies, trumpai tariant – „statybinių medžiagų“ plaukams.
Rašyti komentarą