10 liaudiškų priemonių nuo uodų

10 liaudiškų priemonių nuo uodų

Uodai, kaip ir žmonės, jautriai reaguoja į aromatus. Tačiau kitaip nei mes, negali pakęsti gvazdikų, bazilikų, eukaliptų ir anyžių kvapo.

1. Prie uodus gąsdinančių priemonių priskirtinas valerijonų kvapas ir tabako dūmai. 100 g šildant garuojančio kamparo nuvys muses ir uodus net didelėje patalpoje.

2. Mūsų senoliai uodams ir kitiems kraugeriams baidyti naudojo varpučių - vienų iš labiausiai paplitusių piktžolių - šaknų nuovirą.

3. Taip pat nuo šių priešų galima gintis smulkiai pjaustytais šviežių vyšnių ir bazilikų lapais ar žiedais.

4. Gvazdikų, bazilikų, eukaliptų ir anyžių aliejumi pasitepkite neuždengtas kūno vietas, taip pat įlašinkite jo į ugnį - židinį, laužą, žvakę ar net įkaitintą keptuvę. Suvilgykite šių augalų aliejumi vatos gabaliuką ir padėkite ant palangės.

5. Arbatmedžio aliejus padeda ir profilaktiškai, ir pasitepti jau uodui įkandus.

6. Jei gyvenate užmiestyje, pasisodinkite po langais šeivamedį ar lysvę pomidorų. Šviežių šeivamedžio šakelių parsineškite ir į kambarį.

7. Jeigu mėgstate pasėdėti lauke prie laužo, įmeskite į ugnį kiek padžiovintų kadagio spyglių.

8. Dar vienas senolių kovos su uodais ginklas - vaistinis skaistenis (Kaukazo, persiškos ar Dalmatijos ramunės). Džiovinti žiedai, stiebai, sumalti į miltelius, paralyžiuoja uodų nervų ląsteles. Išdėliokite namuose keletą ramunėlių ryšelių - uodai jus paliks ramybėje.

9. Kedrų aliejaus kvapas gąsdina ne tik uodus, bet ir muses bei tarakonus.

10. Nė vienas vabzdys neprisilies prie jūsų veido, jeigu nusiprausite pelynų šaknų nuoviru. Saują susmulkintų šaknų užpilkite puse litro vandens, užvirkite ir palikite pritraukti.

Jau sukandžiojo..?

1. Niežulį sumažinsite įkąstą vietą patepę geriamosios sodos tirpalu (pusė šaukštelio stiklinei vandens), amoniako spiritu (perpus su vandeniu) arba rausvu kalio permanganato tirpalu.

2. Įkandimo vietą patepkite kefyru arba rūgpieniu.

3. Niežulį mažinkite ir patrynę šviežiais vyšnių, gysločio, petražolės arba mėtos lapais.

Verta žinoti

Liaudies išmintis byloja, kad uodai negali pakęsti geltonos spalvos. Taigi vykdami į gamtą apsirenkite geltonos spalvos drabužiais!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder