10 gardžios sriubos taisyklių

10 gardžios sriubos taisyklių

Išvirti skanią sriubą nėra taip paprasta, nes bet kuri netikusi smulkmena gali ją pagadinti. Pavyzdžiui, sriubos skonis priklauso ir nuo to, kokiame puode ją verdate ir kokiu šaukštu maišote.

Ar žinote, kad daržovės yra linkusios oksiduotis, todėl "nedraugauja" su metaliniais puodais ir įrankiais? Todėl daržovių sriubą maišykite mediniu šaukštu, o pačias daržoves pjaustykite keraminiu peiliu.

1. Puodas neturi būti nei per didelis, nei per mažas. 5 litrų talpos - pats tas išvirti 8-10 porcijų. Kur kas gardesnę sriubą paruošite moliniame ar emaliuotame inde nei metaliniame.

2. Lėtas virimas. Sriuba turi būti gaminama labai lėtai, puodą kaitinant silpna ugnimi. Tai, žinoma, užtruks, tačiau skonis bus neprilygstamas.

3. Skysčio kiekis. Virimo procese skysčio negalima nei išpilti, nei įpilti. Kiek įpylėte iš pradžių - tiek ir tegu būna. Apskaičiuoti, kiek reikia, nesudėtinga: 1,5-2 stiklinės vienai porcijai, jei verdate santykinai skystą sriubą, ir kiek daugiau nei stiklinė - jei tirštą. Yra dar vienas būdas: pilti skysti lėkštėmis, iš kurių vėliau valgysite. Dalis jo išgaruos palikdamas vietos tirščiams - taigi išeis pilna lėkštė.

4. Produktai. Jie turi būti švieži ir kruopščiai nuplauti. Regis, taisyklė paprasta, tačiau prisipažinkime: į sriubą taip ir norisi įmesti kiek pagedusią bulvę ar morką. Arba perrūgusių antrarūšių kopūstų. Sriuba perims vos juntamą negerą kvapą ir puode jis dar labiau sustiprės.

5. Ingredientai. Kuo daugiau sriubos komponentų, tuo ji skanesnė, nes savo skonį skysčiui atiduoda daug produktų iš karto. Taisyklė: kuo mažiau ingredientų, tuo smulkiau jie turi būti supjaustomi. Jeigu jų daug - pjaustykite stambiai.

6. Produktų dėjimo į puodą eiliškumas. Kiekvienas komponentas turi virti tiek, kiek reikia; ne trumpiau ir ne ilgiau. Išeitis: arba laikytis nurodymų, išdėstytų recepte, arba žinoti pačiam.

7. Sūdymas. Sriubą sūdyti reikia jos ruošimo pabaigoje, kai pagrindiniai produktai jau išvirė ir gali tolygiai sugerti druską. Jeigu druskos įbersite per anksti, visą sūrumą pasiims skystis, ir sriuba bus persūdyta, o daržovės blogai išvirusios. Turėkite galvoje, kad sūrumas atsiranda sriubai kiek pastovėjus, todėl paragavę vos išvirtą neapsirikite įberdami druskos papildomai. Palaukite - po 15-20 minučių bus pats tas.

8. Prieskoniai. Jie beriami iki sriubos paruošimo pabaigos likus 3-5 minutėms. Tuomet žolelių aromatas išsiskleidžia.

9. Leiskite sriubai pagalvoti. Nukėlę nuo ugnies neskubėkite patiekti į stalą. Iš pradžių perpilkite į sriubos dubenį ir palikite pastovėti 10-20 minučių. Per tą laiką prieskoniai ir druska suspės tolygiai pasiskirstyti po daržoves ir mėsą, o skystis taps švelnios, minkštos konsistencijos.

10. Deja, sriubos skonis smarkiai nukenčia, kai ją šildote arba laikote šaldytuve. Vienintelė sriuba, kuri gali tai iškęsti ir tapti gardesnė, - tai parą pastovėję barščiai. Taigi sriubos virkite tiek, kiek suvalgysite vienu kartu. Jeigu nepavyko, bent jau laikykite ją keraminiame arba emaliuotame inde su tvirtai uždėtu dangčiu, o šildydami nekaitinkite kaitria ugnimi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder