Ščecinas: šiemet geriausi - belgų fejerverkai

Ščecinas: šiemet geriausi - belgų fejerverkai

Praėjusį savaitgalį Ščecine vyko tarptautinis fejerverkų festivalis Ščecino ugnys "Pyromagic 2014" ir muzikos festivalis "Ščecino muzikinis gyvenimas 2014", sutraukę į šį Lenkijos miestą minias žmonių ne tik iš visos savo šalies, bet ir kaimyninių valstybių. Sakoma, jog šeštadienį fejerverkų šou Odros upės pakrantėje žiūrėjo 160 tūkstančių žmonių. Į šį renginį atvyko ypač daug Vokietijos turistų.

Muzikos festivalis vyksta jau šeštus metus, o fejerverkų - septintus. Pastarajame ugnies šokius danguje, lydimus muzikos, pristato kelios firmos iš įvairių šalių - kasmet vis naujos. Tai iš tiesų didingas ir įspūdingas reginys, praktiškai nepaliekantys abejingų žiūrovų.

Taigi Ščecine, turinčiame apie 400 tūkst. gyventojų, vyksta panašus renginys kaip Klaipėdoje Jūros šventė, beje, šis Lenkijos miestas švenčia ir savo Jūros šventę tik kitu laiku. Festivalio dienomis vyksta ir mugė, ir daug kitokių renginių. Po fejerverkų dar kurį laiką skamba muzika, žmonės ilgai nesiskirsto, jų pilni barai, gatvės - žodžiu, dvi naktis Ščecinas nemiega. Mieste gana daug policijos, policijos kateriai patruliuoja ir Odros upėje, tad incidentų praktiškai nebūna, nors kaip ir visur padauginusiųjų svaigiųjų gėrimų atsiranda. Apie 2-3 val. nakties miestas švarinamas, renkamos šiukšlės, ruošiamas naujai dienai.

Šiemet fejerverkų festivalyje rungėsi firmos iš Belgijos, Suomijos ir Dubajaus (Jungtiniai Arabų Emyratai). Penktadienį pasirodė Belgijos firma " H.C. Pirotechnics" ir Dubajaus firma "The Show &Effects", šeštadienį - Suomijos "JoHo Pyro" bei savo šou parodė ir festivalio organizatoriai - Lenkijos firma "Surex", kuri konkurse nesivaržė.

Renginį iš esmės finansuoja miesto savivaldybė, ieškoma rėmėjų, tačiau lenkai sako, kad konkuruojančios firmos parodo kur kas daugiau nei kad joms sumokama už tai.

Šou vertina speciali žiūri. Šiemet pirmoji vieta skirta belgams, antroji - suomiams, trečioji - Dubajui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder