Dar al-Hajaro rūmai

Dar al-Hajar rūmai: Jemeno perlas Vadi Dhahr slėnyje

Tarp išskirtinių objektų, siūlomų aplankyti yra ir Dar al-Hajaro rūmai, iš uolos ir ant uolos iškilę Vadi Dhahr slėnyje netoli Jemeno sostinės Sanos.

Penkių aukštų rūmai, pastatyti 1786 metais, yra puikus įspūdingos Jemeno architektūros pavyzdys.

Ant kalnų iškilę ar uolose išskaptuoti pastatai, dekoruoti kaligrafiniais elementais, būdingais šiam regionui.

Po šiuos akmens rūmus, kažkada buvusius imamo (dvasinio vadovo) vasaros rezidencija, gali pasivaikščioti turistai, nusipirkę bilietą.

Dar al-Hajar, kartais vadinamas Akmeniniais rūmais arba Akmeniniais namais, yra unikalus pastatas, stūksantis ant didelės uolos Vadi Dharo slėnyje, netoli Jemeno Respublikos sostinės Sanos.

Dar al-Hadžaras, tarnavęs kaip zaidų imamo Jahjos Muhamedo Hamido ed-Dino vasaros poilsio rezidencija, laikomas vienu iš geriausių Jemeno tradicinės architektūros pavyzdžių.

Iš pačios uolos išaugęs pastatas atrodo šimtmečių senumo, tačiau jis pastatytas moderniais laikais, maždaug 1930-aisiais.

Nėra aiškių šaltinių, ar jis buvo pastatytas naujai, ar tiesiog pridėtas prie anksčiau čia buvusio statinio, Akmeniniai rūmai turi viską, ko reikia vienam vadovui.

Turi daugybę patogumų, pavyzdžiui, susitikimų kambarius, atskiras erdves vandeniui vėsinti tradiciniuose moliniuose induose, svečių kambarius, turkišką pirtį, fontanus ir daug, daug daugiau.

Prie pat įėjimo į rezidenciją yra didelis sodas, kuriame auga labai senas medis, kuriam, kaip manoma, yra apie 7 šimtmečius.

Šiandien Dar al Hadžaro rezidencija, priklausanti vyriausybei, tarnauja kaip viliojantis muziejus, kuris traukia žmones iš viso pasaulio, norinčius kuo arčiau susipažinti su tradicine Jemeno architektūra ir kartu papildomai sužinoti apie neseną Jemeno vadovų istoriją, dar tais laikais, kai šalis turėjo ne karalių ar prezidentą, o islamo dvasinį vadovą, kuris vadovavo šaliai.

Apskritai tikras architektūros stebuklo šedevras, kuris neabejotinai sužadins vaizduotę lankytojų, galinčių žvelgti į oazę, kurioje įsikūrę šie užburiantys akmeniniai rūmai.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Organizatorių nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder