Žvalinantis kavos poveikis – smegenims apgauti

Žvalinantis kavos poveikis – smegenims apgauti

Dauguma žmonių neįsivaizduoja dienos be puodelio rytinės kavos. Manoma, kad kofeinas padeda pabusti. Bet paskutinių tyrimų duomenys rodo, kad tai gali būti viso labo apgaulė, teigia meddaily.ru, remdamiesi "The Telegaph".

Didžiosios Britanijos mokslininkai atliko eksperimentą. Jie surinko 88 savanorių grupę. 18-47 metų amžiaus kavos mėgėjai per dieną išgerdavo ne mažiau dviejų puodelių šio kvapnaus gėrimo. Eksperimento rengėjai žmonėms pamelavo, kad jiems patiekiama kava, turinti kofeino. Iš tikrųjų kava buvo be kofeino.

Kad būtų įvertinta savanorių būklė, jiems buvo atliekami darbingumo, reakcijos greičio, nuotaikos testai. Pasirodė, jog eksperimento dalyviams sekėsi netgi geriau, nei asmenims, gėrusiems kofeino turinčią kavą. Reiškia - žmogus, išgėręs kavos, laukia jėgų antplūdžio. Tai panašu į placebo efektą.

Yra žinoma: kofeinas – stiprus stimuliatorius, darantis įtaką smegenims, padedantis įveikti nuovargį. O kai kurie tyrimai atskleidė, kad trys puodeliai kavos per dieną sumažina riziką susirgti Alzhaimerio liga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder