Žiūrovams - "Spermatozoido monologai"

Anglijos klinikos, priimančios spermą dirbtiniam apvaisinimui, įkvėpė režisierių Džeimsą Farelą sukurti spektaklį "Spermatozoido monologai", kuriame vyrai kreipiasi į savo dar negimusius vaikus.

Anglijos klinikose spermos donorams dažnai siūloma palikti žinutę būsimam vaikui, kurią šis užaugęs galėtų perskaityti arba pažiūrėti.

Pasak režisieriaus, Didžiojoje Britanijoje įprasta palikti raštišką pranešimą, o JAV mėgstami vaizdo įrašai. Dž. Farelo teigimu, spektaklio aktoriai klausinėjo savo draugų, ką šie sakytų minėtu atveju.

Nors spektaklio pavadinimas primena kitą žinomą teatro projektą "Vaginos monologai", Dž. Farelas sakė: "Vaginos monologai" atskleidžia, kaip moteris išsilaisvina iš rėmų - tai aš, tai mano kūnas. O "Spermos monologai" yra ne apie vyro išsilaisvinimą, mes tik norime papasakoti, jog ir vyrai turi jausmus bei nori, kad aplinkiniai tai pastebėtų".

Kai kurie donorai spermą parduoda dėl pinigų, kiti čia mato iššūkį visuomenei arba pokštą. Spektaklis atskleidžia dar daugiau priežasčių, pastūmėjančių vyrus žengti tokį žingsnį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder