Vokietijoje prasideda kasmetinis alaus festivalis "Oktoberfest"

Vokietijoje prasideda kasmetinis alaus festivalis "Oktoberfest"

Miunchene šeštadienį prasideda didžiausias pasaulyje alaus festivalis "Oktoberfest", kuris, kaip tikimasi, pritrauks šešis milijonus žmonių. Tiesa, šventė vyks tuo metu, kai Miunchenas išgyvena rekordinį pabėgėlių antplūdį, informuoja AFP.

Tradicinis Bavarijos kultūros festivalis prasidėjo vidurdienį vietos laiku, Miuncheno merui Dyteriui Reiteriui (Dieter Reiter) atidarius pirmąją alaus statinę ir pripylus pirmąjį alaus bokalą.

Nors nuotaika prieš 16 dienų vyksiantį renginį buvo šventiška, Miunchenas privalėjo organizuoti didžiulį kasmetinį festivalį būdamas Europos migrantų krizės židiniu.

Daugiau nei 20 tūkst. žmonių, dauguma jų sirai, afganai ir irakiečiai, bėgantys nuo karų ir persekiojimo, atvyko į Miuncheną praėjusį savaitgalį. Pabėgėliai buvo maloniai priimti, žmonės noriai aukojo labdarai.

Tačiau pastarąją savaitę pabėgėlių srautas sumažėjo, kai nuo sekmadienio Bavarijos žemės valdžios prašymu buvo įvesta sienos kontrolė. Dabar migrantai surenkami prie sienos su Austrija ir autobusais bei traukiniais nuvežami į kitus Vokietijos regionus, aplenkiant Miuncheną, kur laikinose pastogėse glaudžiasi apie 6 tūkst. prieglobsčio prašytojų.

Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Hermanas (Joachim Herrmann), įspėjęs dėl potencialių kultūrinių susirėmimų tarp musulmonų pabėgėlių ir alaus mėgėjų, penktadienį subūrė migracijos krizės komandą.

Policija dislokuos 500 pareigūnų į Terezienvyzę, kur vyks šventė, ir surengs saugumo operaciją pagrindinėje traukinių stotyje, kad festivalio dalyviai nesikabinėtų prie atvykstančių migrantų.

Nors "Oktoberfest" šventė pirmą kartą buvo surengta prieš 205 metus, šiemet tai 182-asis festivalis, kadangi renginys buvo atšauktas per abu pasaulinius karus, du choleros protrūkius, Napoleono invaziją į Bavariją ir hiperinfliaciją praėjusio amžiaus trečiajame dešimtmetyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder