Viktoro Hugo šeimos relikvijos aukcione parduotos už 3,2 mln. eurų

Viktoro Hugo šeimos relikvijos aukcione parduotos už 3,2 mln. eurų

Apie 400 knygų, piešinių, nuotraukų ir baldų, priklausiusių Prancūzijos rašytojui Viktorui Hugo (Victor Hugo, 1802-1885) ir jo palikuonims, sukėlė didžiulį kolekcininkų susidomėjimą. Per balandžio 4 dieną Paryžiuje surengtą "Christie's" aukcioną jų parduota už tris kartus didesnę sumą nei prognozavo ekspertai - už 3,2 mln. eurų. Aukcionas surengtas minint 210-ąsias klasiko gimimo metines.

Renginio metu garsiųjų "Vargdienių" autoriaus gerbėjai ir kolekcininkai galėjo papildyti savo kolekcijas rašytojo politinės ir literatūrinės veiklos atributais, taip pat jo asmenine korespondencija.

Paveikslas "Prisiminimai apie Belgiją", kurį juodu rašalu nuliejo pats rašytojas, buvo parduotas vienam iš Europos muziejų už 409 tūkst. eurų. Pirminė paveikslo kaina siekė 50-80 tūkst. eurų. O laiškas, kurį V. Hugo 1820 metais parašė Adelei Fušė (Adele Foucher), buvo parduotas beveik už 40 tūkst. eurų - už dešimt kartų didesnę sumą nei prognozavo specialistai.

Aukcione parduotas ir "Vargdienių" leidinys su asmenine autoriaus dedikacija: "Tau, mano drauge. 1862. V.", garsusis V. Hugo fotoportretas, kurį sukūrė Feliksas Nadaras (Felix Nadar), lakuotas stalelis, prie kurio spiritizmo seansus mėgo rengti rašytojo provaikaitis Žanas Hugo (Jean Hugo).

Aukcione pristatytoje kolekcijoje taip pat buvo gausu daiktų, bylojančių apie tragiškus momentus Hugo šeimos gyvenime, pavyzdžiui, rašytojo dukters Leopoldinos vestuvinis lankelis - rašytojo dukra mirė vos 19-os metų, jai tėvas paskyrė nemažai jaudinančių eilių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder