Beje, nors augalams labiau patinka augti atskirai, tačiau į didesnį vazoną galite įkurdinti trijų rūšių, skirtingų aukščių prieskoninių augalų - atrodys kaip graži gėlių kompozicija.
Mėta
Jai patinka augti tiek šiltai lauke, dirvožemyje, tiek namuose ant palangės ar atvirame balkone. Mėtą užauginti lengva, todėl, jei turite kantrybės, galite ją ir patys sudaiginti. Mėta turi malonų kvapą, tinka arbatai, vandens ir citrinos gėrimui ar net patiekalams gardinti (pvz., puikiai dera su ananasu).
Bazilikas
Bazilikas tiek patiekalams, tiek patalpai, kurioje auga, suteikia malonaus aromato. Jis lengvai auginamas, o skabant augalą greitai užauga nauji lapeliai. Galite patys ir sudaiginti (daiginimas iki pakankamo dydžio baziliko lapelių truks apie mėnesį). Tinka įvairiausiems patiekalams paskaninti.
Rozmarinas
Rozmarinas puikiai tinka prie mėsos ir bulvių patiekalų, suteikia jiems estetinės išvaizdos, taip pat ryškesnio skonio ir stipresnio aromato. Auginkite jį saulėtoje, šiltoje vietoje ir neperlaistykite - žemė neturi būti nuolat drėgna.
Svogūnų laiškai
Jie ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai, stiprina imunitetą. Pamerkite svogūnų galvučių į vandenį keletai valandų, tuomet nupjaukite viršūnėlę ir pasodinkite svogūnus į žemę. Arba pamerkite svogūno galvą į nedidelį stiklainį su vandeniu, kad vanduo apsemtų tik svogūno apačią ir daiginkite jį tokiu būdu.
Petražolės
Petražolės labai naudingos sveikatai, gausios vitaminų ir dargi gerina virškinimą, tinka įvairiems patiekalams. Jas lengva auginti - tiesiog pastatykite vazonėlį sauėtoje vietoje ir dažnai laistykite.
Čiobrelis
Jis nelepus, pakanka saulėtos vietos, vandens, gero drenažo ir čiobrelis vešės išsijuosęs. Juo galėsite gardinti daržovių ir mėsos patiekalus, tai vertingas sveikatai augalas. Be to, yra net 350 čiobrelių rūšių (nors Lietuvoje įprastai auginame vos keletą jų).
Raudonėlis
Patiekalams suteikiantis malonaus skonio ir aromato, be to, ir kaip augalas atrodo dekoratyviai. Jam patinka šviesa, šiluma, svarbu raudonėlio neperlaistyti.
Laiškiniai česnakai
Jei turite terasą, šie augalai net labai papuoš ją - negana to, kad jų skonis kaip svogūno laiškų, tik truputį subtilesnis, laiškiniai česnakai dar ir gražiai žydi - rausvai alyviniais žiedais. Be to, jie nėra labai reiklūs. Svarbiausia nenuskinti viso krūmelio iškart, jei norite, kad laiškiniai česnakai toliau vešėtų.
Rašyti komentarą