Už pašto ženklą aukcione tikimasi gauti 20 mln. dolerių

Už pašto ženklą aukcione tikimasi gauti 20 mln. dolerių

Už vienintelį tokios rūšies XIX amžiaus pašto ženklą iš Didžiosios Britanijos kolonijos Pietų Amerikoje tikimasi gauti iki 20 milijonų JAV dolerių, praneša BBC.

1856 metų Britų Gvianos vieno cento vertės "Magenta" pašto ženklas bus parduodamas "Sotheby" aukcione Niujorke. Niekuo neišsiskiriantis rausvai raudonas kvadratėlis anksčiau buvo parduotas tris kartus, o gauta suma kaskart mušdavo filatelistų aukcionų rekordus. Pastarąjį kartą pašto ženklas viešai buvo demonstruojamas 1986 metais.

"Kiekviena kolekcionavimo sritis turi savo Šventąjį Gralį. Filatelistams tai - Britų Gvianos pašto ženklas", - rašoma aukciono internetiniame portale, kur priduriama, kad "Magenta" yra "žymiausias ir vertingiausias" egzempliorius pasaulyje.

Kvadratinis 3,2 cm ilgio ir 2,5 cm pločio pašto ženklas atspausdintas ant rausvai raudono popieriaus, jame vaizduojamas tristiebis laivas ir įspaustas Britų Gvianos kolonijos šūkis "Mes duodame ir tikimės gauti mainais". Vėluojant pašto ženklų siuntai iš metropolijos, Gvianos spaustuvininkai pagamino dvi 1 ir 4 centų vertės "Magentas" bei vieną 4 centų vertės mėlynos spalvos pašto ženklą, tačiau iki šių dienų išliko tik cento vertės "Magenta". Pastarąjį kartą šis pašto ženklas buvo parduotas 1980 metais už 935 tūkst. dolerių.

Daugiausiai iki šiol kainavęs pašto ženklas parduotas 1996 metais. Tuomet už 1855 m. Švedijoje atspausdintą ženklą kolekcininkas nepagailėjo 2,3 mln. dolerių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder