Tvarkingi namai - sėkmingi vaikai

Tvarkingi namai - sėkmingi vaikai

Nauji tyrimai rodo, kad būsimą vaiko sėkmę galima nuspėti pagal namų švaros lygį.

Mičigano universiteto mokslininkai Amerikos ekonominės asociacijos kasmetinio susirinkimo metu pristatė stebinantį atradimą: vaikai, užaugę švariuose namuose, geriau baigė mokyklą ir uždirbo daugiau nei tie, kurių namai švara nepasižymėjo.

Švarūs namai parodo, kad šeima vertina tvarką, o įprotis būti tvarkingam padeda ir mokykloje, ir darbe, teigia mokslininkai.

Švarumo reitingai buvo vertinami 5 tūkst. namų nuo 1968 iki 1972 metų, ir tyrimo dalyviai buvo pakalbinti praėjus 25 metams, kad būtų galima nustatyti žmonių, vaikystę praleidusių tuose namuose, edukacinius pasiekimus ir darbo užmokesčio dydį, atsižvelgiant į jauno žmogaus rasę, socioekonominį statusą ir tėvų išsilavinimo lygį.

Duomenys parodė, kad vaikai, augę namuose, įvardytuose kaip "švarūs" ar "labai švarūs", mokėsi 1,6 karto geriau nei tie, kurie augo "nešvariuose" ar "labai nešvariuose" namuose.

Be to, švariuose namuose augę jaunuoliai uždirbo apie 8000 litų per metus daugiau.

Tačiau kol kas pusšimčio valymo priemonių neprisipirkite. "Mes nesakome jums tučtuojau eiti tvarkytis", - pakomentavo tyrimo autorė Mičigano universiteto doktorantė Reičel Diunifon (Rachel Dunifon). Ji paaiškino, kad šio tyrimo tikslas buvo parodyti, kad ne tik akivaizdūs faktoriai daro įtaką akademinei ir finansinei sėkmei, bet ir paprasčiausia tvarka.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder