Tokijuje - saldumynais dekoruotų drabužių paroda

Tokijuje - saldumynais dekoruotų drabužių paroda

Devyni didžiausi Japonijos konditerijos gamintojai pristatė puošnių, saldumynais dekoruotų drabužių kolekciją. Pagaminti ne tik gardžius, tačiau ir dėvėti tinkamus konditerijos gaminius – užduotis ne iš lengvųjų net ir geriausiems japonų konditeriams.

Vis dėlto jų fantazijai ribų nėra: nors didžioji dalis gaminių puošia galvos apdangalus, mažyčiais sumuštiniais dekoruoti ir batai, rankinės, suknelės, ką jau kalbėti apie gausybę aksesuarų.

Japonų konditeriai seniai garsėja tuo, kad puikiai žino, kuo privilioti saldumynų mėgėjus, sukuria vis naujų skonių ir derinių. Jie sako, kad Tokijuje vykstanti paroda kiekvienais metais tampa iššūkiu: čia daugiau dėmesio reikia skirti ne skoniui, o išvaizdai, tad saldumynų meistrams tenka kurti naujus receptus.

„Saldumynai pirmiausia yra kulinarijos gaminiai, todėl labai svarbu, kad jie būtų gardūs, tačiau čia svarbiausia mada. Pavyzdžiui, jeigu įprastai gamindamas migdolinius sausainius stengiuosi, kad jie būtų kuo skanesni, tai šiuo atveju noriu, kad jie būtų gražūs, net jei dėl to jie kietesni nei įprasta. Kuriu tokius gaminius, kurie trauktų dėmesį ir įkvėptų“, – konditeris Toshihiko Yoroizuka.

Nors saldumynai ir nėra paruošti valgymui, konditeris sako, kad jo tikslas – paruošti viską taip, kad žiūrovai norėtų jų paragauti.

„Esu įsitikinęs, kad konditerija turi pildyti svajones. Būtent todėl ir stengiuosi sukurti gražius, gardžiai atrodančius migdolinius sausainius. Noriu, kad žiūrėdami į jais dekoruotus drabužius žiūrovai galvotų: „kaip norėčiau jų paragauti“, – tęsė T. Yoroizuka.

Parodoje Tokijuje demonstruojami konditerijos gaminiai nevalgomi, tačiau saldumynų meistrai sako, kad vis dažniau sulaukia klientų, prašančių sukurti valgomų aksesuarų.

„Dažniausiai nuotakos renkasi gyvomis gėlėmis dekoruotus nuometus. Tačiau per pastaruosius 3 metus keturios ar penkios klientės prašė papuošti jų nuometus tokiomis gėlėmis, kokias gaminau vestuviniam tortui. Manau, kad mados kūrėjai ir konditeriai galėtų bendradarbiauti. Įžvelgiu naują savo verslo kryptį“, – pasakojo konditeris Asterique Kouichi Izumi.

Tiesa, kol kas įsigyti saldumynais dekoruotų aksesuarų galima tik jų specialiai užsisakius – penktą kartą Tokijuje vykstančios parodos gaminiai neparduodami.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder