Tiesa apie energetinius vampyrus

Tiesa apie energetinius vampyrus

Kolektyvinis mitas apie energetinių vampyrų kraugeriškumą yra nepaprastai išpūstas: į atitinkamą užklausą interneto paieškos sistemos pateikia daugybę puslapių su instrukcijomis, kaip netapti energijos siurbiko auka. Populiariausias patarimas - sukryžiuoti rankas ir kojas, taip „uždarant biolauką“. Ką apie energetinį vampyrizmą mano psichologai? Ar energetiniai vampyrai, tai yra žmonės, išsiurbiantys energiją, išties egzistuoja?

Mitas apie energetinį vampyrizmą - puikus pavyzdys, kaip žmonės supaprastina arba pakeičia psichologines arba socialines sąvokas bei mitologizuoja tuos jų aspektus, kurie kelia antipatiją arba baimę. Susidūrę su aiškiai nemaloniu žmogumi ir nesuprasdami tos antipatijos priežasčių, jie apkaltina pašnekovą, kad jis kėsinasi į jų energetiką, nes atseit tokia jo vampyriška prigimtis - maitintis svetima sąskaita.

Psichoterapijos požiūriu, vadinamojo vampyrizmo pagrindas yra savotiški psichologiniai žaidimai. Tai nenuoširdus, tarsi su dvigubu dugnu bendravimas, kurio metu kyla neaiškus jausmas, kad pašnekovas bando jus išnaudoti. Žodį „vampyrizmas“ galima vartoti tik perkeltine prasme, suvokiant, kad taip apibūdinamas provokacinis arba agresyvus kito žmogaus elgesio stilius, bet ne daugiau. Iš esmės vampyrai - tai per mažai vaikystėje mylėti žmonės, kurie suaugę savo senas santykių su tėvais problemas perkelia į visus aplinkinius.

Taigi niekas nebando perkąsti jūsų energijos gyslos ir pasimaitinti jūsų energija „ci“. Tai ramina, bet problemos neišsprendžia. Šiaip ar taip psichologinis spaudimas išties alina ir kartais sukelia spazmus pilve, galvos ir raumenų skausmus, nemigą, chronišką nuovargį ir taip toliau. Vampyrų nėra, bet ką daryti su mėgėjais manipuliuoti, kurie mums sėja baimę ir sukelia kaltės bei pareigos jausmą, bando sugraudinti, išlieja pyktį ir susierzinimą? Kaip netapti jų auka.

Štai keletas dalykiškų patarimų:

Nutraukite santykius. Jei jaučiate aiškų diskomfortą su kuo nors bendraudami, pasibjaurėjimą ir antipatiją - tai aiškus jūsų psichikos puolimo požymis. Aišku, paprasčiausias ir veiksmingiausias būdas tokiu atveju apsiginti - nutraukti bendravimą. Bet, deja, dažnai tai būna ne taip jau paprasta.

Kai tik atsiranda galimybė, neperžengdami mandagumo ribų pašnekovui praneškite, kad jums kažkas nepatinka. Pavyzdžiui: „Man nemalonus jūsų tonas“, „Ar negalėtumėte neužsigulti ant manęs, per žingsnį pasitraukti“, „Man būtų patogiau bendrauti kreipiantis „jūs“ ir pan. Emociniam agresoriui bus tuo sunkiau jus išvesti iš pusiausvyros, kuo dažniau jį tramdysite.

Įsidėmėkite paprastą taisyklę: įžeistas ne tas, kurį įžeidė, o tas, kuris įsižeidė. Žmonės dažnai bando sukelti neigiamas emocijas, išlieti ant kito savo pyktį, nuoskaudą arba įtūžį. Tam būtina užkirsti kelią. Sąmoningai stebėkite savo emocijas ir neleiskite kilti toms, kurios gali jums pakenkti. Viršininkas bando jus pažeminti - nesižeminkite. Erzina vaikas - valdykitės. Pardavėjas ant jūsų išlieja savo nepasitenkinimą - nebūkite panašus į jį. Jūsų užduotis - atremti neigiamas emocijas ir likti savimi.

Pasinaudokite būdu, kuris kartais yra vadinamas „veidrodžio efektu“. Kai tik pajuntate, kad į jūsų pusę lekia apnuodytos strėlės - kaltinimai, žeminantys pamokslavimai arba mėginimai sukelti užuojautą, - įsivaizduokite, kad tarp jūsų ir pašnekovo, atsuktas į jus užpakaline puse, stovi didelis veidrodis. Ir visas neigiamybių srautas, nukreiptas į jus, grįžta šeimininkui.

Yra dar vienas būdas - „siena“. Šis būdas itin geras, kai su jums nemaloniu žmogumi bendraujate ne tiesiogiai, o greičiau priverstinai. Pavyzdžiui, piko valandą visuomeniniame transporte šalia jūsų įsitaisė triukšminga neblaivi kompanija. Tiesiogiai jie jūsų neužkabina, bet nervina. Jei nėra galimybės persėsti kitur, tarp jų ir savęs suręskite nematomą sieną, įsivaizduodami ją su visomis smulkmenomis, iki plyšelių plytose.

Stiprinkite sveikatą. Tvirtai stovintį sunku pargriauti. Sveika gyvensena ir psichikos higiena - emocinio stabilumo laidas. Valgykite sveiką šviežią maistą, medituokite, praktikuokite jogą, tai či ir darykite kvėpavimo pratimus, ir jokie vampyrai jūsų neįveiks.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder