Tarp geriausių projektų - Svencelės jėgos aitvarų bazė

Tarp geriausių projektų - Svencelės jėgos aitvarų bazė

Lietuvos architektų sąjunga išrinko penkių geriausių pastarųjų dvejų metų projektus ir jų autoriams įteikė tradicines skulptūrėles „1/5 metro“.

Kaip praneša LRT televizijos laida „Panorama“, geriausius autorius Lietuvos architektų sąjunga rinko iš dviejų šimtų projektų, sukurtų per pastaruosius dvejus metus. Tarptautinė komisija pasirinko dvylika įdomiausių ir penkis geriausius įvertino tik po to, kai visus juos apžiūrėjo.

Nacionalinėje dailės galerijoje geriausių projektų autoriams įteikti apdovanojimai „1/5 metro“. Architekto Šarūno Kiaunės kolektyvas įvertintas už neįprastą objektą – Zarasų ežero apžvalgos taką. Ir tai, pasak komisijos, vienas originaliausių pastarųjų metų architektūros darbų.

„Lukas Rekevičius ir Andrė Baldišiūtė įvertinti už Svencelėje įgyvendintą jėgos aitvarų bazę – tai iš jūrinių konteinerių sukurta vieta mėgstantiems aktyvų poilsį. Architektų teigimu, tai tik pirmas gyvenvietės prie Kuršių marių statybų etapas, ateityje ji plėsis“, – aiškino architektas Šarūnas Kiaunė.

Kaunietis Gintautas Natkevičius, jau ir anksčiau pelnęs apdovanojimų už privačių namų projektus, šĮkart su kolegomis įvertintas už namą Kaune, Braškių gatvėje. Dar keli G. Natkevičiaus sukurti projektai įvertinti diplomais.

Vilniečio Rolando Paleko kolektyvui „1/5 metro“ atseikėta už Vilniaus universiteto biblioteką. Atokiau nuo judrios gatvės Saulėtekio slėnyje biblioteka yra pirmas iš planuojamų kelių universiteto naujų pastatų, kontrastuojantis su šalia stovinčiais sovietiniais korpusais.

Komisija apdovanojo ir naujosios Balsių mokyklos Vilniuje Autorius – Sigito Kuncevičiaus vadovaujamą architektų grupę.

Nacionalinėje dailės galerijoje pristatytas ir parodos „Žvilgsnis į save“ katalogas, kuriame pastarųjų dvejų metų lietuvių architektų darbai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder