Šventinių dienų gausa - ir gerai, ir nelabai

Šventinių dienų gausa - ir gerai, ir nelabai

Šiemet didžiosios metų šventės kaip niekad dosnios išeiginėmis - kitą savaitę laukia tik dvi darbo dienos ir vėl šventinis maratonas. Deja, tai galvos skausmas darbdaviams ir verslininkams, mat žmonės suskubo prašyti atostogų ir taip turėti kone pusantros savaitės atostogas. Nors žmonės džiaugiasi išeiginių gausa, verslininkų teigimu, tai labai išbalansuoja darbo ritmą.

Jau nuo šiandien iki pat ateinančio trečiadienio, gruodžio 26-osios, ilsėsimės. Šiemet Kūčios švenčiamos pirmadienį, o Kalėdų pirmoji ir antroji dienos taip pat įsipaišė į turėjusias būti darbo dienas. Iškart po jų - dvi darbo dienos ir vėl keturios išeiginės. Negano to, Naujiesiems metams įsiterpus vėl gi į darbo dienas, pirmąją 2013-ųjų savaitę taip pat neteks persidirbti.

Išbalansuoja darbuotojus

„Krasta auto“ generalinės direktorės Astos Bagdonavičienės teigimu, labai daug darbuotojų per tas dvi darbo dienas norėjo pasiimti atostogas.

„Kone visas kolektyvas prašė atostogų, aišku, pagal galimybes, jos buvo suteiktos, tačiau mūsų versle yra tokių funkcijų, kurios turi būti atliekamos net ir tarpšventiniu laikotarpiu. Pavyzdžiui, sugestų mašina ir ją reiktų pristatyti į autoservisą. Kaip tyčia, tokie įvykiai dažnai pasitaiko būtent šiuo laikotarpiu“, - pasakojo A.Bagdonavičienė.

Pasak jos, tokia šventinių dienų gausa labai išbalansuoja dirbančiuosius, jiems sunkiau sugrįžti į darbą, visi gyvena šventiniu ritmu.

„Nieko čia nepakeisi, kita vertus žmonės džiaugiasi, kad ilgiau gali pabūti su artimaisiais“, - teigė A. Bagdonavičienė.

Valdžia dirbs

Nors Vyriausybėje ir tvyro šventinės nuotaikos, pasak Vyriausybės personalo atstovės Violetos Staskevičienės, beveik nebuvo darbuotojų, kurie prašytų kelių dienų atostogų.

„Nelabai daug valdžios atstovų ėmė atostogas, o padaryti ne darbo savaitę taip pat netikslinga ir tai nebuvo svarstyta kanceliarijoje“, - patikino V. Staskevičienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder