Švedijos princesė ir jos vyras nė nežino, kad kandidatuoja į parlamentą

Švedijos princesė ir jos vyras nė nežino, kad kandidatuoja į parlamentą

Švedijos princesė Viktorija (Victoria) ir jos vyras princas Danielis (Daniel), patys to nežinodami, tapo kandidatais į šalies parlamentą, informuoja "The Local".

Šaltinis pažymi, kad tai buvo padaryta remiantis įstatymais ir teisėtai.

Monarchai atsirado partijos "Rikshuhallarna" kandidatų į parlamentą sąraše. Kaip skelbia "The Local", per praeitus parlamento rinkimus ši partija gavo labai mažai balsų, todėl tokiu būdu siekia pritraukti rinkėjų. Partija pasinaudojo Švedijos įstatymu, kuriuo remiantis partijos į savo rinkimų sąrašus gali įtraukti asmenis be jų žinios ir sutikimo.

Su Švedijos princese ir princu partijos "Rikshuhallarna" sąraše yra ir kitų garsių vardų - pavyzdžiui, Švedijos ministras pirmininkas Fredrikas Rainsfeltas (Fredrik Reinfeldt) ir daug Švedijos pramogų pasaulio atstovų.

Kaip rašo "The Local", "Rikshuhallarna" partija laiko save "technokratine". Jai vadovauja 85 metų Lenartas Niubergas (Lennart Nyberg), susijęs su Švedijos dešiniaisiais radikalais. Kaip teigia partijos lyderis, partijos nariai kandidatus į parlamentą rinko vadovaudamiesi savo skoniu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder