Švedas sulaikytas už mėginimą pasigaminti branduolinį reaktorių savo virtuvėje

Švedas sulaikytas už mėginimą pasigaminti branduolinį reaktorių savo virtuvėje

Švedijos policija sulaikė 31 metų jaunuolį vakariniame Angelholmo mieste, kai jis kreipėsi į šalies valdžios institucijas, norėdamas įsitikinti, kad jo bandymai sukonstruoti branduolinį reaktorių savo buto virtuvėje yra legalūs.

Eksperimentus nedideliame Švedijos miestelyje vyras pradėjo prieš šešis mėnesius ir neslėpė planų pasigaminti branduolinį reaktorių. Savo "branduolinį nuotykį" jis aprašinėjo internetiniame dienoraštyje.

Vyras žurnalistams aiškino, kad dar paauglystėje susidomėjo branduoline fizika. Jis prisipažino užsisakęs radioaktyviųjų atliekų iš užsienio, dar kelias medžiagas gavo išardęs namų gaisro signalizaciją.

Nors vyras atvirai ir detaliai pasakojo apie savo eksperimentą, į jo veiklą pareigūnai atkreipė dėmesį tik prieš porą savaičių, kai jis susisiekė su Švedijos radiacijos tarnyba, norėdamas išsiaiškinti, ar jo bandymai sukonstruoti branduolinį reaktorių namie yra legalūs.

Vyrui buvo pranešta, kad į jo namus bus atsiųsti specialistai, kurie išmatuos radiaciją jo bute.

"Specialistai į butą atvyko kartu su policija. Aš turėjau "Geiger" skaitiklį ir jokios radiacijos nesusekiau", - 31 metų vyras sakė vietos laikraščiui "Helsingborgs Dagblad".

Švedas buvo sulaikytas ir išvežtas apklausti. Jis atvirai papasakojo apie savo planus, vėliau buvo paleistas. Kaip laikraščiui sakė vyras, jam pavyko sukonstruoti branduolinį reaktorių, tačiau tam, kad jis generuotų elektrą, būtina turbina ir generatorius, o pačiam tai pasigaminti sudėtinga.

Vyras šiam projektui išleido apie 6 tūkst. Švedijos kronų (950 JAV dolerių). Vėliau, kai visa jo įranga buvo konfiskuota, jis pareiškė ateityje ketinantis susitelkti ties "teoriniais" branduolinės fizikos aspektais, praneša "thelocal.se".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder