Sutuoktinių pora po savo namo svetaine rado viduramžių laikų šulinį

Sutuoktinių pora po savo namo svetaine rado viduramžių laikų šulinį

Po trijų dešimčių gyvenimo metų savo namuose Colinas Steeras nustebo pamatęs, kad grindys po jo sofa įdubo. Tik tada jis prasitarė savo šeimai, kad jis visą tą laiką „sėdėjo“ ant istorinio šulinio.

Suintriguotas dumbančių gilyn grindų, į pensiją išėjęs valstybės tarnautojas pranešė, kad jo namuose yra 10,05 m gylio viduramžių laikų šulinys. Šiame name jis ir jo žmona Vanessa gyvena jau beveik 25 metus, rašo telegraph.co.uk.

Ponas Steeras, iš Plimouto (Jungtinė Karalystė), savo kasinėjimo darbus tęsė 3 dienas. Pasiekęs pasiekęs 5,18 m gylį jis bandė nustatyti netikėtų radinių amžių. Manoma, kad rastasis šulinys yra XVI amžiaus.

„Aš keičiau grindų lages ir pastebėjau nedidelę įdubą, esančią ties namo pamato paviršiumi. Toje vietoje aš iškasiau maždaug 30 cm gylio duobę, bet mano žmona pareikalavo ją vėl užkasti, nes aplink lakstė trys maži mūsų vaikai. Man visąlaiką knietėjo užverstą duobę vėl atkasti. Tikėjausi rasti aukso puodą jos dugne, tačiau tik išėjęs pensijon, praėjusių metų pabaigoje ryžausi tai padaryti“ – pasakoja C. Steeras

Grindų įdubimas aplink rastąjį šulinį, siekė 2,1 m. plotį.

Ponas Steeras sugebėjo iškasti šulinį ir draugo padedamas, panaudodamas virvę iš jo ištraukti įvairias lūženas. Vėliau šulinyje jis rado seną kardą.

Kardas šulinyje buvo gulėjo pasviręs 45 laipsnių kampu ir rūšiuojant ištrauktus iš šulinio daiktus, jis tiesiog iškrito. Jis buvo panašus į senovinį kaimiško tipo kovinį ginklą. Jis buvo padarytas iš kelių grubiai sujungtų metalo gabalų“, – pasakodamas apie radinį pridūrė P.Steeras.

Turint omenyje pono Steero atradimus reikia pažymėti, kad, žemė, ant kurios dabar stovi jo namas Manamedo kelyje, iki 1895 metų buvo apaugusi miškais, čia buvo nutiestas, Drako vandentiekio kanalas.

Vandentiekio kanalą, tiekiantį vandenį iš iš Dartmuro į Plimutą XVI amžiuje pastatė seras Francis Drake'as.

P. Streeras ne kartą domėjosi šio kanalo istorija. Jis visąlaik norėjo ką nors atrasti ir nustatyti rastojo daikto amžių.

„Aš dievinu šį šulinį, manau, kad tai yra nuostabu. Aš norėčiau sužinoti, kas čia buvo prieš mums apsigyvenant. Juk aš turiu gabalėlį Plimuto istorijos savo prieškambaryje“– džiaugiasi p. C.Steeras.

C. Steeras įrengė apšvietimą šulinyje ir uždengė jį peršviečiamo stiklo liuku.

Tačiau taip uždengtas šulinys tikrai nesužavėjo p. C.Steero žmonos.

„Aš nekenčiu šito šulinio – sako ponia Steer, tačiau vėliau persigalvojusi pridūrė: „Bet aš tikiuosi, kad tai bus gera reklama mūsų namui, kai norėsime jį parduoti. Gal būt tai neatrodys visiškai bevertis dalykas“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder