Saulės energijos varomas lėktuvas pradėjo istorinę kelionę aplink pasaulį

Saulės energijos varomas lėktuvas pradėjo istorinę kelionę aplink pasaulį

Pasaulio rekordo siekiantis bandymas apskristi aplink pasaulį saulės energijos varomu lėktuvu startavo iš Abu Dabio, skelbia BBC.

Orlaivis, pavadinimu "Solar Impulse-2", pakilo iš Jungtinių Arabų Emyratų ir pasuko Maskato link. Per ateinančius penkis mėnesius lėktuvas skris iš vieno žemyno į kitą, perskrosdamas Ramųjį ir Atlanto vandenynus. Lėktuvą pilotuoja Andrė Boršbergas (Andre Borschberg) ir jo kolega iš Šveicarijos - Bertranas Pikaras (Bertrand Piccard). Šis orlaivis yra pirmasis saulės energijos varomas lėktuvas, ore galintis išbūti kelias paras.

Saulės energijos varomas lėktuvas sveria tik 2,3 tonos, o jam energiją tiekia daugiau nei 17 tūkst. saulės baterijų, orlaivio sparnų mojis - 72 m. Kelionės aplink pasaulį metu lėktuvas turėtų nutūpti 12 kartų.

Visa kelionė truks ilgiau negu penkis mėnesius, o skrydžio laikas turėtų siekti apie 25 paras. Vienviečio lėktuvo ilgiausias nepertraukiamo skrydžio ruožas - penkių dienų kelionė per Ramųjį vandenyną.

B. Pikaras jau anksčiau yra pasiekęs pasaulio rekordą, kai 1999 m. apskrido pasaulį karšto oro balionu. Jo tėvas Žakas Pikaras (Jacques Piccard) tapo pirmuoju, 1960 m. pasiekusiu giliausią vandenyno vietą, o jo senelis Ogiustas Pikaras (Auguste Piccard) pirmasis oro balionu pakilo į stratosferą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder