Ryškų politinį atspalvį turėjusiuose MTV vaizdo klipų apdovanojimuose dominavo reperis Kendrikas Lamaras

Ryškų politinį atspalvį turėjusiuose MTV vaizdo klipų apdovanojimuose dominavo reperis Kendrikas Lamaras

Sekmadienį JAV vykusiuose MTV vaizdo klipų apdovanojimuose (MTV Video Music Awards, VMAs) dominavo reperis Kendrikas Lamaras (Kendrick Lamar). Spalvingame renginyje netrūko ir politikos - jo metu buvo galima išgirsti aistringų kalbų, smerkiančių baltųjų viršenybės šalininkus JAV, informuoja naujienų agentūra AFP.

K. Lamaras iš viso laimėjo šešis apdovanojimus, tarp jų - ir prestižiškiausią Metų vaizdo klipo apdovanojimą už dainos „Humble“ vaizdo klipą. Jame atlikėjas persirengia įvairiais žmonėmis, pradedant popiežiumi, baigiant Jėzumi Kristumi, taip ironiškai pažvelgdamas į augantį savo populiarumą.

Šios dainos atlikimu, kurį papildė nindzėmis persirengusių šokėjų pasirodymas, reperis ir pradėjo Los Andžele vykusią apdovanojimų ceremoniją.

Naująjį geriausio metų atlikėjo apdovanojimą pelnė britų dainininkas ir dainų kūrėjas Edas Šyranas (Ed Sheeran). Ši nominacija buvo sukurta sujungus anksčiau teiktus atskirus apdovanojimus geriausiam atlikėjui ir geriausiai atlikėjai. Tuo tarpu geriausiu nauju atlikėju pripažintas reperis Chalidas (Khalid).

Scenoje pasirodė ir per rugpjūčio 12 dieną Šarlotsvilio mieste vykusį mitingą baltųjų viršenybės šalininko automobiliu partrenktos 32 metų Heter Hejer (Heather Heyer) mama. Ji paskelbė apie jos dukros atminimui skirto fondo įkūrimą.

Teigdama, kad nori, jog jos dukros žūtis būtų įprasminta, Siuzan Brou (Susan Bro) sakė, kad naujasis fondas skirs stipendijas už socialinį teisingumą kovojantiems studentams.

S. Brou taip pat pristatė ir dar vieną naują apdovanojimą, pavadintą „Geriausia kova prieš sistemą“. Jis skiriamas muzikiniuose vaizdo klipuose rodomoms įvairioms aktyvumo formoms įvertinti. Moteris paskelbė, kad, laikantis lygybės dvasios, šis apdovanojimas skiriamas visiems šešiems į jį pretendavusiems atlikėjams.

Šioje kategorijoje varžėsi dainos, kurių tematika įvairavo nuo pasisakymų prieš rasizmą iki odės sveikam savo kūno suvokimui. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder