Rožinis kokosas pateikė klausimų

Rožinis kokosas pateikė klausimų

Nežinia kiek laiko praėjo nuo to, kai kokoso riešutas smėlėtoje pakrantėje buvo nuskintas iki tol, kol atsidūrė ant klaipėdietės stalo. Aišku tik viena - jis keliavo per ilgai ir tapo netinkamas vartoti. Apie tai liudija keista jo spalva.

Jaunystės gatvėje gyvenanti Birutė mėgsta šiuos egzotiškus vaisius ir praėjusią savaitę viename prekybos centre eilinį kartą nusipirko šį skanėstą.

Namuose išgėrusi kokosinį vandenį, riešutą perskėlė ir nustebo - baltasis sluoksnis, endospermas, buvo tarsi padengtas rausvos spalvos milteliais. Moteris neišdrįso jo ragauti.

"Manau, kad tai kažkokie chemikalai. Matyt, pardavėjai jų bus pripurškę pro kevale esančias skylutes", - gana užtikrintai pasakojo ji.

Ji teigė, kad kokosinio vandens spalva buvo įprasta, nepajuto ir jo skonio pasikeitimo, o jį išgėrusi blogiau nepasijuto.

Tačiau klaipėdietės versija dėl chemikalų gali ir nepasitvirtinti.

"Žinoma, sunku pasakyti, ką tai galėtų reikšti riešuto nemačius savo akimis, bet rausva baltojo sluoksnio spalva įprastai reiškia, kad vaisius sugedęs", - sakė Klaipėdos universiteto botanikos sodo direktorė Ona Rūta Žadeikienė.

"Reikės patikrinti informaciją nepaisant to, kad ta moteris nežada į mus kreiptis.

Mūsų turimais duomenimis, šiais metais kokoso riešutų iš užsienio neįvežė nė viena Klaipėdos bendrovė, tad vaisiaus kilmės šalis mums neaiški. Iš kur jis atkeliavo, sunku nuspėti, juk rinka laisva. Gal iš kokios Afrikos valstybės?" - taip į šią istoriją sureagavo Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Riešutinė kokospalmė paplitusi Okeanijos ir Indijos vandenynų pakrantėse, auga daugiau nei 80 pasaulio valstybių.

Vėliau klaipėdietei papasakojus, ką sakė specialistai, ši nebuvo linkusi jais patikėti, bet dar kartą patvirtino, kad pas inspektorius nevažiuos.

"Ką jie šneka! Tai - chemija", - nesutiko tyrimo išvadų nelaukdama Birutė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder