Romos Trevi fontane - rekordinės monetų sumos

Romos Trevi fontane - rekordinės monetų sumos

Italija galbūt vis labiau grimzta į ekonominę bedugnę, tačiau bent viena vieta šalyje užtvindyta pinigais – tai Trevi fontanas Romoje.

Pagal tradiciją kiekvienas turistas į barokinį fontaną turi įmesti monetą, kad dar kartą į šį miestą sugrįžtų.

Šis paprotys, atrodo, atlaikė ir pasaulinę finansų krizę. Šiais metais iš fontano jau ištraukti rekordinė 540 tūkst. eurų (1,864 mln. litų) suma smulkiomis monetomis, rašo telegraph.co.uk.

Romos miesto valdžia teigia, kad suma iš dalies išaugo dėl sėkmingos kovos su vagimis, kurie dar prieš aušrą surinkdavo monetas, o į fontaną, kuriame vanduo siekia kelius, ropšdavosi apsiginklavę grėbyklėmis ir kibirais.

Kai prie vieno monetų rinkėjo praėjusiais metais priėjo italų žurnalistai, jis baisiausiai įsiuto ir reporterį įstūmė į fontaną.

Tačiau rekordiniai monetų skaičiai taip pat leidžia manyti, kad Italijos sostinę lankantys turistai vis dar turi atliekamų pinigų ir tradicijoms puoselėti.

Naujausius duomenis paskelbė „Caritas“, katalikiška labdaros organizacija, surenkanti monetas ir naudojanti pinigus benamiams maitinti.

Per pirmuosius šešis metų mėnesius, kai vasaros turistinis sezonas dar nebuvo įsibėgėjęs, iš fontano ištraukta 540 tūkst. eurų vertės monetų, kurios svėrė daugiau kaip 17 tūkst. kilogramų.

Jei tokios tendencijos išliks ir toliau, iki Kalėdų į populiarų turistinį objektą sumestų pinigų suma pasieks 1 milijoną.

Palyginimui, 2010 metais iš fontano išgraibyta 838 tūkst. eurų, 2011-aisiais – 951 tūkst.

Turistai į Trevi fontaną meta ne tik eurus, bet ir kitokių valiutų monetas. Šių skaičius šiemet taip pat ūgtelėjo.

Popiežiaus Klemenso XII užsakyto ir 1732 metais baigto fontano centre vaizduojamas Neptūnas kovos vežime, kurį traukia du piestu atsistoję arkliai.

Šis fontanas kartu su Koliziejumi laikomi vienais turistų lankomiausių objektų Romoje.

Jo pavadinimas – frazės „tre vie“, reiškiančios „trys keliai“, junginys, mat jo vieta ilgą laiką buvo trijų svarbiausių į Romą vedančių kelių sankirtoje.

Birželį sunerimta dėl fontano būklės, kai nuo jo fasado ėmė kristi tinkas.

Tačiau Italijos mineralinio vandens gamintoja pasižadėjo sumokėti už maždaug 200 tūkst. eurų kainuosiančius remonto darbus, kurių prireikė po neįprastai šaltos ir snieguotos žiemos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder