Rašyti trumpąsias žinutes einant - pavojinga

Rašyti trumpąsias žinutes einant - pavojinga

Australijos mokslininkai įrodė, kad rašyti SMS žinutes einant yra pavojinga. Tada ne tik sumažėja žmogaus atidumas, bet ir sutrinka jo pusiausvyra. Atitinkamo tyrimo rezultatai skelbiami žurnale "PLOS ONE".

Tyrime dalyvavo 26 asmenys. Jie buvo stebimi, kai ėjo tiesiai netrikdomi jokių pašalinių veiksmų, kai eidami rašė SMS žinutes ir skaitė mobiliajame telefone. Visų jų judėjimas buvo trimatiškai analizuojamas.

"Trumpųjų žinučių rašymas, o tam tikra prasme ir skaitymas telefone trikdo gebėjimą eiti ir išlaikyti pusiausvyrą. Ir tai gali turėti padarinių žmogaus saugumui", - sakė smegenų tyrinėtoja Siobhan Šabrun (Siobhan Schabrun), komentuodama studijos rezultatus.

Mokslininkė teigė nebuvusi nustebinta tyrimo rezultatų. Tačiau, anot jo, tyrimai yra reikalingi, kad būtų įrodytos prielaidos. Pavyzdžiui, nebuvo aišku, kad vienas problemų rašant SMS žinutes yra pusiausvyros sutrikimas.

Mokslininkai įrodė, kad žmonės, kurie eidami rašo trumpąsias žinutes ar skaito savo mobiliajame telefone, ne tik sulėtina tempą ir nukrypsta nuo tiesios linijos. Jie ir juda kaip robotai.

Viena kinų turistė pernai Melburne taip buvo sutelkusi dėmesį į savo mobilųjį telefoną, kad nepastebėjo, kur baigiasi molas, ir įkrito į vandenį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder